04:31

DRECUN: Ekolozi postali najgori ratni huškači VIOLA FON KRAMON JE POLITIČKI DILETANT

usijanje

VIOLA FON KRAMON RADI PROTIV SRBIJE: Politički diletant koji zloupotrebljava svoju moć

Politika -

Poslanica nemačkih Zelenih u Evropskom parlamentu i izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon gostujući u jednoj emisiji na srpskoj televiziji uputila je niz kritika na račun vlasti u Srbiji.

Viola fon Kramon poznata je po izjavama i delima u korist Prištine, jedan od najžešćih zagovornika nezavisnosti južne srpske pokrajine, samu sebe smatra "lobistkinjom za Kosovo".

Kakav pristup poslanica nemačkih Zelenih u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon Taubadel ima prema Beogradu i Prištini?

Kakav stav će zauzeti nemačko ministarstvo spoljnih poslova prema Srbiji nakon dolaska stranke Zelenih?

Gosti "Usijanja" su Miloš Garić, urednik portala Kosovo onlajn i Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za KiM.

Usijanje
foto: Printscreen/Kurir

- Kada govorimo o fon Kramon, ona je politički diletant, zloupotrebljava svoju poziciju da radi protiv Srbije, ali to ne treba da nas čudi. Ti ljudi koji su krenuli kao ekolozi postali najgori ratni huškači. Setimo se samo Joške Fišera, koliko je leagao, njihov cilj je smanjiti Srbiju, a mene to ne čudi od nje, ona lobira za nezavisno Kosovo, a u Srbiji podstiče one koji deluju protivzakonito. Nemačka podržava Veliku Albaniju,ali je Angela Merkel razumela da svoju balkansku politiku ne može da vodi samo na podršci Albancima, nego da mora da ima i dobre odnose sa Srbijom, kaže Drecun.

Usijanje
foto: Printscreen/Kurir

- Nova ministarka Anabela Berbok neće biti opasna kao 90-tih, ali svakako da će dodatno zaoštriti kurs prema Srbiji, ona je mlada, ambiciozna, željna dokazivanja, a Viola fon Kramon hoće da izgradi karijeru ovde, a to je simptom koji govori o nekim idejama koji postoje u određenim centrima u Nemačkoj, koji oni pokušavaju da izguraju, kaže Garić.

- Nemačka pruža svaku vrstu pomoći za Kosovske bezbednosne snage, da oni prerastu u vojsku, to nije ništa neobično, oni će nastaviti da to rade, kaže Drecun.

- Na Kosovu je još uvek glavna OVK struktura, oni drže poluge moći i dalje, Agim Čeku ima uticaja na odluke, a Bakim Jašari, novi komandant KBS dolazi iz kriminogenog miljea, kaže Garić.

06:29

GARIĆ O PERFIDNIM CILJEVIMNA ZELENIH: Nemačka ministarka Berbok zaoštrava kurs prema Srbiji

- Postoji ceo klan Jašari, mnogi su se isticali u kidnapovanju i mučenju Srba, ako imate Jašarija na čelu buduće vojske Kosova to znači da je on spreman na sve: Dreničkoj zoni je bilo 16 ilegalnih logora, skupili smo 1450 dokumenata o tome,a traži se od Srba da učestvuju u KBS, kaže Drecun.

- Albanci znaju da ne mogu da ulaze u sukob ako bi ostali bez podrške Zapada, njima je potreban veliki zaštitnik, i oni ga za sada imaju, kaže Garić.

- Cilj Prištine nije bezazlen, nego da uđu u NATO, i oni ih u tome podržavaju, a ako ne mogu da budu formalno članovi, da naprave neki odbrambeni savez sa SAD, Britanijom i sličim zemljama. Oni se sada intenzivno naoružavaju, a i mi moramo da imamo kapacitet da zaustavimo bilo kakvu akciju ugrožavanja Srba u pokrajini, kaže Drecun.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track