02:29

DAČIĆ BLIŽI STOLICI MINISTRA ODBRANE! Matić smatra da slučaj Nebojše Stefanovića povećao NEPOVERENJE KOD PREDSEDNIKA

KURIR TV

DAČIĆ BLIŽI STOLICI MINISTRA ODBRANE! Matić smatra da slučaj Nebojše Stefanovića povećao NEPOVERENJE KOD PREDSEDNIKA

Politika -

Marko Matić, izvršni direktor Centra za odgovorne medije, smatra da postoji šansa da Dačić dobije stolicu ministra odbrane, baš zbog slučaja Nebojše Stefanovića koji još nije potvrđen.

Matić smatra da predsednik Aleksandar Vučić nema više poverenja u kadrove koji su van SNS.

- Došlo je do zamora materijala u ljudima koji su vodili službe do sada. SPS to više dobija da bi bio nagrađen kao lojalan koalicioni partner nego što se ima više poverenje u SPS od kadrova SNS - rekao je Matić.

Marko Matić
foto: Kurir televizija

On se dotakao i Nebojše Stefanovića i njegovog slučaja kada ga je Dijana Hrkalović optužila za prisluškivanje predsednika.

- Nije prirodna situacija da imate nekoga ko je osumnjičen da stoji iza afere prisluškivanja predsednika i mnogih radnji u MUP-u. Nije normalno da neko ko nosi takav teret bude na čelu službe bezbednosti, jer to uliva nepoverenje građana. Verujem i da predsednik Vučić ima određenu vrstu nepoverenja i moguće je da je i jedan od razloga zašto se Dačić pominje na tom mestu i da se pošalje poruka da takve stvari više neće moći da se događaju. Sa druge strane tu je potreban i neko ko nije stranački vojnik i da vidi koliko duboko idu te afere. Građanima treba epilog jer su uznemireni - rekao je Matić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:39

STEFANOVIĆ I PAPIĆ OČI U OČI! U avgustu zavrđne reči na suđenju bivšem zameniku načelnika SBPOK-a

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track