PROKLETSVO DŽOKERA PROGANJA GLUMCE: Jedan je PREMINUO, a evo kakve GROZNE stvari se dešavaju drugima! (FOTO)
Foto: Printscreen Youtube/Looper

ZASTRAŠUJUĆE

PROKLETSVO DŽOKERA PROGANJA GLUMCE: Jedan je PREMINUO, a evo kakve GROZNE stvari se dešavaju drugima! (FOTO)

Pop kultura -

Film "Džoker" sa Hoakinom Finiksom u glavnoj ulozi ovih dana oduševljava publiku širom sveta.

Iako je reč o filmu koji govori o negativcu iz super-herojskog stripa o Betmenu, posredi je drama koja ima veće umetničke ambicije od sličnih ostvarenja iz prošlosti. Priča prati tragičan život čoveka koji danju radi kao klovn, a noću pokušava da postane stend-ap komičar, zadirući duboko u mračnu psihu nesrećnika, koga će patnja pretvoriti u zlikovca.

A da se fikcija često na zastrašujuć način prepliće sa realnošću svedoči i priča o navodnom "prokletstvu uloge Džokera", koja je pokrenuta posle tragične smrti Hita Ledžera, kome je to bila poslednja rola, u filmu "Mračni vitez" iz 2008.

Iako zvanična verzija kaže da je Ledžer preminuo od predoziranja narkoticima, mnogi veruju da je na austrijalijskom glumcu velikog traga ostavila opsesija ovom ulogom.

foto: Profimedia

Njegov otac Kim predstavio je publici dnevnik, koji stoji pored Oskara, posthumno dodeljenog Hitu za njegovu poslednju ulogu, i u kome se vidi da je inspiraciju pronalazio u liku Malkolma Mekdauela iz Kjubrikove "Paklene pomorandže", kao i da je bio potpuno posvećen svom novom liku.

- Zatvarao se u hotelsku sobu nedeljama. Bio je opsednut likom Džokera. To je bilo tipično za Hita - rekao je njegov otac.

Navodno, Ledžer je pre smrti i stan u kojem je živeo pretvorio u hram posvećen Džokeru, nije mogao da spava, a lekovi nisu pomagali... Ranije, za medije je izjavio da se "plaši uloge, ali da hoće da je učini drugačijom".

- Završio sam u realnosti psihopate, nekoga ko ima jako malu ili nikakvu svest o svojim delima. On je apsolutni sociopata, hladnokrvni masovni ubica klovn, a Kris mi je dao slobodu. To je zabavno, jer nema granica za to šta Džoker može da uradi ili kaže. Ništa ga ne zastrašuje i sve je velika šala - izjavio je svojevremeno Hit Ledžer.

Džek Nikolson, koji je Džokera glumio u legendarnom "Betmenu" Tima Bartona, na vest o Ledžerovoj smrti imao je samo kratak, jeziv komentar: - Pa, upozorio sam ga!

foto: Profimedia

Priču o "prokletstvu Džokera" nastavio je Džared Leto koji je tu ulogu igrao u filmu "Suicide Squad" iz 2016. godine.

Spremajući da glumi psihopatu sa izopačenim smislom za humor, Leto je slične šale počeo da praktikuje i u stvarnosti. Tako je Margo Robi, koja je igrala Džokerovu pomoćnicu Harli Kvin, dobila poštom živog pacova, dok je ostalim glumcima slao iskorišćene kondome i 'pomagala' za analni seks, 'iskorišćene' porno časopise, a jednom, navodno, i mrtvu svinju.

- Bio je Džoker. Stvarno je bio. Nije se igrao ili samo glumio - izjavio je Vil Smit.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Srbija danas/Foto: Printscreen Youtube/Looper

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track