PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za petak 4. juna. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

Aleksandar Vučić
foto: Tanjug Printscreen

OBRAĆANJE VUČIĆA: O šteti u Čačku i hapšenju Jovičića! Dani nas dele od dijaloga s Prištinom! Ponosan sam na ideju o litijumu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti u 13 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

UHAPŠEN MUŠKARAC KOJI JE METKOM PRETIO VUČIĆU: Priveden na saslušanje u Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal

Muškarac iz Beograda uhapšen je zbog pretnji smrću koje je pre nekoliko dana uputio predsedniku Aleksandru Vučiću.

VUČIĆ I PUTIN POKRENULI PROIZVODNJU SPUTNJIKA V! Institut Torlak počeo da pravi rusku vakcinu u Srbiji!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin prisustvuju putem video linka, početku proizvodnje prve komercijalne serije vakcine Sputnik V na Institutu za virusologiju i serume „Torlak“.

Aleksandar Vučić, institut Torlak
foto: Instagram/buducnostsrbijeav

MUTNE RADNJE UHAPŠENOG PREDSEDNIKA OPŠTINE PALILULA: Aleksandar Jovičić prljavim parama kupio i avion!?

Policija je pretresla firmu supruge predsednika opštine Palilula "Diva furniture doo", koja se bavi uređenjem enterijera. Sumnja se da je ucenjivao investitore i da angažuju njenu firme u zamenu za građevinske olakšice.

HAPŠENJE ALEKSANDRA JOVIČIĆA: Dejan Vuk Stanković i Bratislav Jugović u Usijanju dana, ovo je poruka da niko nije nedodirljiv Gosti Usijanja dana su Dejan Vuk Stanković politički analitičar Bratislav Jugović poslanik SNS. Urednik i voditelj emisije je Jelena Pejović.

EKSPLOZIJA U FABRICI SLOBODA U ČAČKU: Radnici i građani evakuisani, nema povređenih! Policija još ne dozvoljava pristup

U čačanskoj fabrici namenske industrije "Sloboda" jutros nešto pre dva časa došlo je do serije detonacija, ali nema povređenih, a još nema informacija o uzrocima nesreće.

ČEDA NEVOLJA: Jovanović od sebe pravi žrtvu da bi opet dobio policijsko obezbeđenje?!

Lider LDP posle haosa na Novom Beogradu, gde je pijan stolicom polomio izlog fast fuda, tvrdi da je godinama na meti opasnih navijača.

SLIKANJE BEZ ZASTAVA, GRČKI MINISTAR U PRIŠTINI: Kurti primio šefa grčke diplomatije Dendijasa (FOTO)

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se sa grčkim ministrom spoljnih poslova Nikosom Dendijasom, prenosi RTK2.

KORONA BROJKE I DALJE U PADU: Danas 210 novozaraženih, preminulo 10 pacijenata UKUPNO DATO 4.764.287 DOZA VAKCINE U Srbiji je u prethodna 24 sata na korona virus testiran 11.050 građana od kojih je 210 novozaraženih. Preminulo je 10 pacijenata dok se na respiratorima širom zemlje nalazi 29 obolelih.

live blog
foto: Shutterstock

NOVA PRAVILA, VAŽNO ZA SVE KOJI BI U HOLANDIJU Ukinut PCR test za putnike u tranzitu na aerodromu Shipol, zonu ne smeju da napuste

Putnici u tranzitu na koje se uredba odnosi moraju napustiti aerodrom u roku od nekoliko sati, a najkasnije u roku od 24 časa

TAČNO U PONOĆ POČELA PRIJAVA ZA 3.000 I TELEFONOM: Proradio kontakt-centar a ovo je BROJ TELEFONA! Vakcinisani, poziv je BESPLATAN

Do sada se u Srbiji za pomoć države od 3.000 dinara za vakcinisane građane elektronskim putem prijavilo 980.000 ljudi, a u ponoć je počeo da radi i kontakt centar za telefonsku prijavu za tu vrstu pomoći, saopštilo je Ministarstvo finansija.

NESTALA DEVOJČICA U ŽARKOVU: Na putu do škole joj se gubi svaki trag Devojčica je, kako se navodi na društvenim mrežama, nestala danas oko podneva. Nestala je oko 12 časova kod Osnovne škole “Đorđe Krstić”.

Čika Ljubina
foto: Instant Google street view

PREMINULA ŽENA POVREĐENA U EKSPLOZIJI PLINSKE BOCE U BEOGRADU: Vlasnica lokala zadobila teške opekotine na više od 90 odsto tela

Vlasnica lokala brze hrane u Čika Ljubinoj ulici u Beogradu u kome je eksplodirala plinska boca prema nezvaničnim informacijama jutros je preminula.

STRAVIČAN ZLOČIN KOD LJIGA: Trudnica (16) nožem ubila muža U ljiškom selu Cvetanovci dogodilo se ubistvo u porodičnoj kući. Kako saznajemo ubijen je Dragan S. (21) iz tog sela, a za ubistvo je osumnjičena njegova nevenčana maloletna šesnaestogodišnja supruga.

PRVE SLIKE S MESTA ZLOČINA U BAČKOJ PALANCI: Sin pod sumnjom da je ubio majku na spavanju, krvava sekira pronađena u kući Osumnjičeni sin S.P policiju je navodno odveo do sekire, ali je negirao da je on ubio majku

KAVČANIN SE IZ ĆELIJE UŽIVO UKLJUČUJE NA INSTAGRAM?! U Spužu pretresli 17 SOBA UHAPŠENIH ČLANOVA KLANOVA, zaplenjeno više telefona

Sedamnaest ćelija Istražnog zatvora u Spužu, u kojima su pripadnici kavačkog i škaljarskog klana, pretreseno je u noći između srede i četvrtka i oduzeto je više mobilnih telefona.

Donald Tramp
foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO / POOL

FEJSBUK BLOKIRAO TRAMPA NA 2 GODINE: Možda se predomisle ako se smanji rizik po javnu bezbednost

Fejsbuk je danas odlučio da suspenduje nalog bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa na dve godine, najmanje do januara 2023. godine.

BOMBA! ZVEZDA SE SELI SA MARAKANE U SURČIN: Zvezdan Terzić najavio kupovinu 20 hektara zemlje i novi stadion!

Sa Draganom Džajićem sam se dogovorio još 1999. da preuzmem funkciju direktora, izjavio je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić.

SKANDAL NA ROLAN GAROSU: Ruska teniserka uhapšena zbog nameštanja mečeva!

Ruska teniserka Jana Sizikova uhapšena je na Rolan Garosu pod sumnjom da je nameštala mečeve.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track