Najnovije vesti

BRUTALAN PLAN VUČIĆEVOG REŽIMA: 300 aktivista SNS sklanja Kurir s kioska
Foto: Dragan Kadić

SKOVAO NOVI PLAN

BRUTALAN PLAN VUČIĆEVOG REŽIMA: 300 aktivista SNS sklanja Kurir s kioska

Politika

Aktivisti su se podelili po rejonima i idu od trafike do trafike prekrivajući Kurir kako ne bi mogao da se vidi


Režim pod vođstvom Aleksandra Vučića, u pokušaju da ugasi Kurir i preotme kompaniju „Adrija medija grupa d.o.o.“ (AMG), angažovao je 300 aktivista Srpske napredne stranke kako bi na kioscima sklanjali Kurir i time onemogućili prodaju.


Aktivisti su se podelili po rejonima i idu od trafike do trafike prekrivajući Kurir kako ne bi mogao da se vidi.


Podsetimo, pre nekoliko dana objavili smo da po nalogu Vučića distributeri novina kriju dnevne novine Kurir na kioscima, ali po svoj prilici to nije bilo dovoljno, pa su sada u priču uključili i aktiviste. Obilaskom velikog broja kioska u Beogradu uverili smo se da je Kurir sklonjen s mesta na kojima bi trebalo da se nalazi. AMG ima potpisan ugovor sa distributerima kako da pozicioniraju Kurir na svojim prodajnim mestima, a oni ugovor svesno krše zbog pretnji kojima su izloženi. Distributeri „Futura plus a.d. Beograd“ i „Štampa sistem d.o.o. Beograd“, koji posluju u okviru „Moj kiosk grupe“, krše ugovorom definisanu obavezu da između ostalog dnevni list Kurir mora biti pozicioniran tako da se čitava naslovna strana vidi i da bude okrenuta ka kupcu. AMG upozorava distributerske kuće sa kojima ima potpisane ugovore da će preduzeti sve neophodne radnje i aktivnosti kako bi zaštitila svoje interese.


U prilog ovome ide i izjava samog predsednika Srbije, koji je u emisiji „Ćirilica“ na televiziji Hepi izjavio da Kuriru navodno padaju tiraž i poseta sajtu. Nameće se pitanje na osnovu čega i kojih podataka šef države iznosi ovakve tvrdnje.


Pozivamo čitaoce da se, ukoliko primete da je Kurir skriven ili sklonjen sa kioska, jave redakciji na telefon 011/635 71 00 ili na imejl redakcija kurir-info.rs.

 

foto: Zorana Jevtić

Sramota

PORESKA UPRAVA I DALJE ĆUTI


Direktorka Poreske uprave Dragana Marković i dalje javnosti nije saopštila kolika su dugovanja „Adrija medija grupe“ i da li ih uopšte ima. Podsećamo, AMG je objavio da je 8. i 9. juna od Poreske uprave i Sektora za javne finansije Grada Beograda dobio uverenja da izmiruje sve obaveze, dok je 14. juna dobio da dug iznosi 16 miliona dinara, a zatim su svi računi AMG blokirani 10. jula, čime je onemogućeno normalno poslovanje.

 

Kurir / E.K.

 

Foto: Dragan Kadić, Zorana Jevtić

 

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PORESKA UPRAVA KAO VUČIĆEVA VOJSKA: Iz dana u dan Kurir opseda 37 inspekcijskih timova

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...