TATJANA LJUDIMA VRAĆA SAMOPOUZDANJE: Tatu umetnica žrtvama nezgoda i zlostavljanja prekriva OŽILJKE, a radi i sa STRIJAMA! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Tik Tok

jedinstvena tehnika

TATJANA LJUDIMA VRAĆA SAMOPOUZDANJE: Tatu umetnica žrtvama nezgoda i zlostavljanja prekriva OŽILJKE, a radi i sa STRIJAMA! (VIDEO)

Žena -

Tato umetnica Tatjana B. (23) iz San Franciska svojim jedinstvenim tehnikama prikrivanja strija i ožiljaka svakodnevno ljudima vraća samopouzdanje. Naime, ona radi sa žrtvama raznih nezgoda: od porodičnog zlostavljanja do požara, preko onih koji pate od vitiliga ili koji jednostavno žele da prekriju svoje strije...

Ttjana je, kao kaže, oduvek bila zainteresirana za razne oblike umetnosti, pa je otkrivši pre par godina medicinsku tetovažu, otkrila i svoj 'poziv'.

"Oduvek su me fascinirale boje", rekla je, a danas zahvaljujući tome već na prvi pogled može da odredi nečiji ton i podton i tako odabere pravu nijansu tinte koja će se stopiti sa bojom kože.

@perfectmatchtattoo

It’s called scar/stretch mark camouflagex , or paramedical tattooing! Can also be done on surgery scars, self harm scars, burns, etc.

♬ Aesthetic Girl - Yusei

Uz tu tehniku tetoviranja za prikrivanje ožiljaka koristi i manje poznatu tehniku u kojoj se uopše ne upotrebljava tinta.

"Reč je o nešto drugačijoj metodi tetoviranja sa posebnom mešavinom duboko prodirućih seruma punih vitamina koji izazivaju prirodno 'pomlađivanje' stanica i regeneraciju tkiva, najviše zahvaljujući 'popravku' stanica fibroblasta i kolagena", objasnila je za "The Sun".

Metoda koja će na nekome služiti da mu što bolje prikrije ožiljke zavisi, objasnila je, od više faktora: poput životnog doba, boje i teksture kože, kao i veličine zahvaćene površine na telu.

"U većini slučajeva radim sa trajnom tintom za tetoviranje, prilagođavajući je tako da bojom što više odgovara boji kože", kaže, a kad to nije dovoljno, služi se pomenutom metodom bez tinte.

Svesna pozitivnih reakcija svojih klijenata i činjenici da im često zaista promeni život, 23-godišnjakinja online nudi i besplatne konsultacije, a na TikToku videozapisi s njenim radovima uglavnom imaju više miliona pregleda i na stotine hiljada lajkova i pozitivnih komentara.

Ona je, kaže, srećna što ljudima može da pomogne da se bolje osećaju u svom telu, zbog čega svoj posao više doživljava kao poziv.

"Iako su meni strije i ožiljci lepi jer često pričaju bitne priče o našoj snazi, razumem nečiju potrebu da sakrije ono što im veći deo života smeta i/ili ih podseća na neku traumu", rekla je, svesna da ožiljci na ljude utiču i psihološki, te im često ometaju normalnu svakodnevicu.

"Ja sam svojim klijentima zahvalna više nego oni meni, jer svakodnevno imam priliku da učestvujem u nečijem ličnom razvoju i uzdizanju iznad onog što ga je nekad obeležavalo, a što je želeo da ukloni, a to mi pruža ogromno zadovoljstvo", zaključila je umetnica.

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

00:39

JELENA ĐOKOVIĆ IGRALA TENIS NA KOSOVU: Noletova supruga ODUŠEVILA decu, pa pokazala kako se snalazi i u OVOM sportu! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track