02:00

KURTI PROMENIO STRATEGIJU! Marinković za Kurir TV: On sada ima novi cilj, njegovu retoriku koriste EKSTREMISTI I NACIONALISTI

kim

KURTI PROMENIO STRATEGIJU! Marinković za Kurir TV: On sada ima novi cilj, njegovu retoriku koriste EKSTREMISTI I NACIONALISTI

Politika -

Kurti vodi novi vid hibridnog rata protiv Srbije. Želi da pretvori sve srpsko u kosovsku kulturnu baštinu, saopštio je dr Vladimir Marinković, narodni poslanik SNS-a.

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti izjavio je za italijanski list Republika da je rizik od novog sukoba sa Srbijom visok.

Marinković smatra da je Kurtijev cilj da Srbi ne postoje na KiM uopšte.

- Kurti je ekstremista i nacionalista. Njemu nije politički cilj da postoji mir na KiM odnosno ono što oni govore na međunarodnim nivoima kako žele suživot između Srba i Albanaca. Imaju lepo to da promovišu i plasiraju drugima. Svi njihovi potezi u prethodnih nekoliko godina idu u prilog tome da oni ne žele da Srbi postoje. Ne na Severu KiM, već na KiM uopšte - istakao je Marinković.

Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

Narodni poslanik SNS-a je dodao i da se Kuriju cilj promenio, gde za razliku od pogroma kada su rušili crkve i sve srpsko, sada žele to da preuzmu.

- Kurti je prošle godine uputio dopis na 54 adrese svetskih lidera da podrže tzv. kosovsku kulturnu baštinu. Sve ono što pripada Srbima, srpskom narodu i SPC oni žele da postane kosovska baština. To je novi vid hibridnog rata protiv Srba. Od pogroma 2004. godine kada su otvoreno rušili crkve i ubijali ljude samo zato što su Srbi i hrišćani. Sada je njihova logika drugačija i žele da preuzmu svaki naš trag kulturne baštine tamo - rekao je Marinković.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

05:48

PRŠTALO U PROGRAMU UŽIVO! Okršaj vlasti i opozicije zbog nove Vlade SAMOFALOV: Pokrali nas, a Đilas se smeška na Andrićevom vencu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track