U BOLNICI SKORO 100 KOVID PACIJENATA: Ovo je najnoviji loznički korona bilans
Foto: T.Ilić

Ne popušta korona u Loznici

U BOLNICI SKORO 100 KOVID PACIJENATA: Ovo je najnoviji loznički korona bilans

Srbija -

LOZNICA – Drugo korona proleće sve više podseća na završnicu prošle godine po broju pregleda i zauzetih kreveta na kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice. U izveštaju za utorak konačno nema preminulih, ali je na bolničkom lečenju 98 kovid pacijenata, šest više nego dan pre, na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji je njih šest, a na invazivnoj jedan.

U Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ juče je bilo još više posla. Pregledano je 186 pacijenata, 21 više nego u ponedeljak, sa akutnim respiratornim tegobama. Od toga se njih 69 javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili na kontrolnim pregledima. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 126 pacijenta, 39 manje nego u ponedeljak, ali su dijagnostikovane 22 nove pneumonije, dve više, a na dodatni pregled je 36 pacijenata iz Trijaže upućeno infektologu. Na prisustvo koronavirusa juče su testirane 163 osobe.

Povećan je i broj zaraženog osoblja u Opštoj bolnici gde je sada na kovid pozitivno devet osoba, dva lekara i sedam medicinskih sestara i svi se nalaze na kućnom lečenju.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track