VUJOŠEVIĆ: Pobedili smo Zvezdu, iako su sudije dozvolile ragbi
Foto: Marina Lopicic

Utisci posle meča u Pioniru

VUJOŠEVIĆ: Pobedili smo Zvezdu, iako su sudije dozvolile ragbi

Košarka -
Niko ne može da kaže da Partizan nema protivnika u Srbiji, rekao je Vujošević

Trener košarkaša Partizan Duško Vujošević je posle druge pobede nad Crvenom zvedom (71:69) u finalu nacionalnog plej ofa, rekao da su igrači koje trenira i pored činjenice da im za osvajanje 12. uzastopne titule šampiona, još uvek daleko od cilja.

Zvezda je odigrala čvrsto, na granici kontakta, i to svih pet igrača. I kada je jednom svirano, četvorici nije. Ne mogu posle pobede da ne kažem neke stvari. Daleko smo od konačnog trijumfa, iako sa strane ne izgleda tako, ali znam koliki strah iznutra imam, znam koliko Zvzedi znači pobeda pred našom publikom. Čestitam mojim igračima što su našli snage i morala u momentima kada nije bilo dobro i nastavili da se bore. Zaslužili smo sreću, a i kad smo prišli egalu, smo bili rasterećeniji i mogli smo lakše da funkcionišemo. Niko ne može da kaže da Partizan nema protivnika u Srbiji, u pitanju je ozbiljan tim“, rekao je Vujošević na konferenciji za medije posle meča.

On je još jednom iskritikovao sudiju Uroša Obrkneževića jer je navodno bio na Zvezdinoj strani.

“Uvek sam se borio za tretman Partizana, a to je preneseno na lične odnose, neke moralne gromade pričaju kako ne sme da se pisne. Ovo je bila hronika najavljene krađe od Oberkneževića. Da se ovakvo suđenje nemo da posmatra, to ne vodi ničemu. On je rekao da će suditi za našeg protivnika i tako napredovati u karijeri i u pojedinim trenucima ovo je bio ragbi. To nije dobro.”

Strateg Partizana se ovrnuo na višemesečni sukob sa prvim čovekom Crvene zvezde, Nebojšom Čovićem i rekao da su mediji prepumpali celu priču.

“Ne sviđa mi se što jedan broj medija gleda da te neke odnose i netrpeljivost dovede na nivo usijanja. Nijednom nisam rekao da je Čović kriminalac. To nije istina. Ima još da se igra, ima još do titule. Uspeli smo u Laktašima da dobijemo domaćina, pa Zvezdu, mislim da ćemo i sada doči do kraja, ali to neće biti lako. Ne bih hteo da potcenim igrače Zvezde i ja se ne bunim što oni dobijaju pare redovno, već se borim da ovi klinci ostanu na okupu. Nisu to pare koje ih čine bogatim, neke druge stvari čine ljude siromašnim.”

Vujošević je i na ovom meču zaradio tehničku grešku zbog žestokih protesta.

“Bio je faul na Lovernju, koji može da bude namerni, a nisu bila ni bacanja. Reagovao kao sam reagovao i zasluženo dobio tehničku. Nisam ja apsolutni govornik košarke, gledam pošteno i reagujem na nepravdu. U redu je da se sudije brane, ali i da imaju čojstvo, a ne samo junaštvo.

Mnogima je zanimljiva i Vujoševićeva odluka da brani poslednji napad Zvezde.

“Tražio sam faul na određenom igraču, lopta nije došla do njega. Nije bilo vremena za reakciju za slučaj koša, tako da je sve dobro ispalo.”

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su njegovi igrači dobro počeli, ali je bilo potrebno napraviti veću razliku za pobedu.

"Prvo poluvreme smo odigrali kako smo priželjkivali, imali smo prostora da imamo i veću prednost što je bilo žnačajno jer Partizan sa idejom da nas troši 40 minuta u prednosti... To su uradili u drugom delu meča. Pala je koncentracija, rešili su par sitiacija, a mi smo imali lošu realizaciju. Preuzeli su vođstvo i dobili nas", kazao je Radonjić koji nije želeo da komentariše suđenje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track