ZA TAŠANINU TRAGIČNU SUDBINU ODGOVORAN JE VLADIKA! Dejan Bućin o nastavku NEČISTE KRVI: Sve me je ovo dočekalo nespremnim
Foto: Damir Dervišagić

iskren

ZA TAŠANINU TRAGIČNU SUDBINU ODGOVORAN JE VLADIKA! Dejan Bućin o nastavku NEČISTE KRVI: Sve me je ovo dočekalo nespremnim

Pop kultura -

sveženje u novoj seriji "Nečista krv" je Dejan Bućin, koji godinama ima uspešnu pozorišnu i filmsku karijeru u Nemačkoj.

Rođeni Beograđanin, danas uspešni evropski glumac, tumači vladiku Mirona, a za Kurir otkriva šta publiku čeka u nastavku priče i kakve posledice na njegovog junaka ima odnos s Tašanom.

Čekate li s uzbuđenjem nove epizode "Nečiste krvi"? Šta očekuje vladiku u seriji?

- S obzirom na to da sam do sada imao samo priliku da pogledam filmsku verziju, kao i emitovane epizode, veoma sam uzbuđen i znatiželjan da odgledam ostatak serije, a nadam se da je i publika. Raduje me i to što ću gledati kolege koje nisam susretao na snimanju, a koji vode dalji tok priče. Nakon burne prve dve epizode, vladiku Mirona pre svega očekuje rasplet nedorečenog odnosa i susreta s Tašanom. Njena tragična priča, za koju i on indirektno snosi određenu odgovornost, ostaviće bolan trag, koji će ga večno obeležiti.

Anđela Jovanović
foto: This and That produkcija

Da li prvi put igrate nekog junaka od mladosti do njegovih poznih godina? Koliko sami kostimi pomognu da "ušetate" u neko prošlo vreme i oživite njegov duh?

- Kostim je u žanru epohe jedan od najvažnijih faktora. Uvek sam smatrao da prava gluma počinje tek kada se obuče kostim. To je sastavni segment rada na ulozi. Kostim ne samo da nagoveštava i dočarava period i epohu već govori i o samom liku. Trenutak kada sam prvi put probao mantiju u ateljeu Marine Medenice mi je momentalno promenio stav i držanje, ali i shvatanje lika i njegove uloge u društvu. Marina i njeni saradnici su, kao što ste sigurno primetili, odradili neverovatan posao, koji je bio krucijalan doprinos u kreiranju ondašnjeg doba. Uz to, moram, naravno, da pomenem i šminkerski tim, koji je nastojao da stvori autentičan stariji izgled mog lika. Prvi put sam bio u prilici da tumačim lik u nekoliko njegovih životnih faza. Izazov je bio ne samo naći meru i dočarati Mironove poodmakle godine već i povezati njegov kasniji život s pričom iz prvog dela. Kako su se razvijali ti odnosi? Da li je Miron preboleo Tašanu? U kom kontekstu sada živi? Sva ta pitanja se odražavaju ne samo u glumačkom radu već u pomenutim elementima kostima i šminke.

Dejan Bućin
foto: This and That produkcija

Da li ste iznenađeni reakcijama na "Nečistu krv"?

- Ubrzo nakon početka snimanja, to jest u toku radnog procesa, prepoznao sam potencijal i kvalitet ovog projekta, samim tim sam već donekle i očekivao jaku gledanost. No, ipak me je mera interesovanja dočekala nespremnim. Pre svega i ona vezana za mene lično. Izrazito mi je drago da čujem i čitam pozitivne reakcije na naš rad.

Po čemu ćete pamtiti to snimanje? Igrali ste sa dosta zvučnih imena naše kinematografije, znače li vam saveti starijih kolega?

- Ono što je posebno u mojoj struci jesu iznova susreti s novim kolegama, koji na svojstven i drugačiji način pristupaju zanatu. Uživam u tome da posmatram kolege tokom proba i na snimanju i da zapazim njihov pristup i metode rada. Tu i tamo ukradem ponešto i adaptiram za sebe. I to ne samo od starijih kolega. Štaviše, pogotovo mlade kolege su me iznenadile svojom pripremom i marljivošću. Sećam se Nedimove sveščice, u kojoj je precizno skicirao i zapisao sve o svom liku Jovči. Fascinirala me je i duboka posvećenost Leona Lučeva pomenutoj ulozi i njegova fokusiranost tokom snimanja. Svakako ću se sećati i onih šaljivih i zabavnih momenata između scena i u toku pauza snimanja, kada smo dopuštali sebi da se udaljimo od tragičnih sudbina naših likova.

Dejan Bućin
foto: Damir Dervišagić

Koja vam je bila najteža scena?

- Sve scene koje su zahtevale visoku emocionalnost su ujedno podrazumevale velik trud, posvećenost i energiju. To su za Mirona, pre svega, susreti s Tašanom, ali i sa Anđom, čija ga sudbina takođe ne ostavlja ravnodušnim. Pored tih emotivno zahtevnih scena, tu su i one koje su izazovne zbog svoje tehničke prirode. Kao mala anegdota na tu temu, sećam se jednog kratkog kadra, koji nas je zadržao duže nego očekivano. Radi se o naizgled jednostavnom hodu Nele Mihajlović i mene, odnosno Kate i vladike, od doksata do doksata dveju kuća. Koleginica se spoticala na kaldrmi, a ja na stepenicama i zapetljavao u mantiju do te mere da često nismo uspeli da suzdržimo smeh.

Šta trenutno radite u Nemačkoj?

- Trenutno uživam u zimskoj atmosferi i prvom snegu. Ujedno se uveliko opraštam od godine za nama i u iščekivanju nove se nadam interesantnim i izazovnim projektima. A možda se među njima nađe i moj autorski projekat.

Kada ćemo vas ponovo videti u vašem rodnom Beogradu?

- Nadam se veoma uskoro.

Koja je vaša novogodišnja želja?

- Imam ih nekoliko. Ali ako ih otkrijem, možda se neće ostvariti. Ono što želim svima nama svakog dana jeste pre svega zdravlje - to podrazumeva i zdrav duh i zdrav razum.

Dejan Bućin
foto: This and That produkcija

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov

Bonus video:

03:05

KOLIKO ME POVREDIŠ, TOLIKO TI I VRATIM: Katarina Radivojević nikad otvorenija, evo kako se nosi sa onima koji je iznevere!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track