OSTAO JE UDOVAC 2 MESECA POSLE VENČANJA! Žena je mislila da ima grip, a zapravo se događalo NEŠTO STRAŠNO! (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

TUŽNA SUDBINA

OSTAO JE UDOVAC 2 MESECA POSLE VENČANJA! Žena je mislila da ima grip, a zapravo se događalo NEŠTO STRAŠNO! (FOTO)

Žena -

Saima Herc probudila se jednog prohladnog jutra, a osećala je groznicu i bolove u glavi. Tada 30-godišnjakinja bila je uverena da ima grip. Na putu sa posla otišla je lekaru i rekla mu da je, izgleda, pokupila virozu. On joj je rekao da uzme paracetamol pa je odmarala ceo vikend pijući čaj s limunom dok joj je suprug pripremao supu. Nekoliko dana kasnije je umrla.

Uzrok je bilo encefalitis, upala mozga. Simptomi su tihi, a uključuju glavobolju, temperaturu i malaksalost.

Preduzetnik Majk Herc je tako, dva meseca nakon venčanja postao udovac. U šokantnoj ispovesti progovorio je o svojoj pokojnoj supruzi i svom životu. Isto tako, istakao je kako želi podići svest o stanju, koje svake godine pogađa 6.000 ljudi u Velikoj Britaniji i oduzima 1.800 života.

Ali, to nije jedina tragedija koja ga je zadesila. Donedavno je mislio kako će 2002. godina biti najgora godina za njega. Tada je imao 12 godina te je sa porodicom bio na putovanju u Africi. Imali su saobraćajnu nesreću u kojoj su otac i on bili povređeni, a njegova majka Džejn i 9-godišnji brat Ben su poginuli.

To ga je potpuno slomilo, a kada je upoznao Saimu pre četiri godine, osećao se kao da se ponovo rodio.

"Čim sam upoznao ovu duhovitu, lepu ženu, znao sam da me može izlečiti - započeo je priču pa dodao: "Nekoliko minuta nakon našeg prvog sastanka, znao sam da želim biti sa njim do kraja života".

Nakon nesreće niko mu se nije uspeo približiti. Bio je, kako kaže, poprilično hladan, a Saima ga je duhovitošću i toplinom naučila da se može ponovno otvoriti i voleti.

"Nemam ni reči kojima bih opisao što se dogodilo. To je kao jeziva, neverovatna i neshvatljiva šala", rekao je Majk.

Ispričao je kako je nakon što je provela vikend odmarajući, u ponedjeljak rano ujutro otišla na posao dok je Majk spavao. Poslala mu je poruku da mu kaže da ga voli. Kasnije tog jutra, jedan od njenih kolega nazvao ga je da mu kaže da je njegova supruga dezorijentisana i da ima vrtoglavicu.

"Odmah sam otišao do nje. Kad sam je video, moja prva pomisao bila je da je doživela moždani udar ili alergijsku reakciju. Pomagao sam joj jer je jedva uspela da hoda. Razgovarao sam s njom dok smo se vozili u bolnicu, ali je govorila nepovezane stvari. Srušila mi se u naručje dok smo ulazili u hitnu. Sledeća 24 sata prošla su nejasno. Saima je bila na intenzivnoj nezi, a lekari su uradili pretrage i otkrili masivno oticanje mozga."

Jedan lekar je rekao da je to upala mozga, ali da nema razloga za brigu jer će se ona potpuno oporaviti. Majk mu je verovao. Ali, nekoliko sati kasnije, bilo joj je sve gore i bilo je prerizično premeštati je i raditi analize.

"Kada su mi to rekli znao sam da će umreti. Sedeo sam pored njenog kreveta i govorio joj da se bori i da je volim", priča udovac.

Pet dana kasnije, Majku su rekli da Saimino srce slabi. Naime, kad mozak nabubri, pritiska se deo koji kontroliše disanje i cirkulaciju, a može ga i blokirati. Lekari su mu rekli da živi na aparatu za održavanje života.

"U tom trenutku sam se smrznuo. Zatvorio sam oči i prisećao se svega što smo prošli. Naše venčanje, naš medeni mesec na Mauricijusu. Samo naš svakodnevni život. Neprestano sam istraživao sve o upali mozga. Ali, znao sam da je vreme da je pustim. Pre nego što sam to učinio, nazvao sam oca. Moja mama je bila poput Saime, na aparatu za održavanje života nakon nesreće. Pitao sam ga je li ostao u sobi kad su ga isključili", otkriva Majk.

Otac je rekao kako to nije mogao i da od tog trenutka žali. Majk se nakon toga vratio u sobu, nežno poljubio suprugu i rekao joj da će je učiniti ponosnom. Dopustio je da isključe aparate dok je bio pored nje.

"Stotine ožalošćenih bilo je na Saiminoj sahrani, a sahranjena je u svojoj venčanici. Rekla je da bi je jednog dana ponovo volela nositi", govori.

Svake nedelje bilo mu je sve gore, a prijatelji su mu dolazili pomagati kod kuće kako ne bi bio sam. Radili su sve kako bi mu ublažili bol. Ipak, kako su meseci prolazili, kaže kako je shvatio da mora nešto učiniti. Ovog leta otputovao je kod njene porodice u Australiju.

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Printscreen, Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track