PREGLEDAJU SE GARAŽE I OSTAVE SVIH MEŠTANA KOD BORA: Na terenu bio i ministar Gašić! Evo gde se nalazi DANKINA MAJKA (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen/Facebook

KURir na licu mesta, 4. dan potrage

PREGLEDAJU SE GARAŽE I OSTAVE SVIH MEŠTANA KOD BORA: Na terenu bio i ministar Gašić! Evo gde se nalazi DANKINA MAJKA (FOTO)

Društvo -

Potraga za devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala je u utorak u 13.45 u naselju Banjsko Polje, ušla je u četvrti dan, a i dalje nema jasnih informacija o sudbini deteta.

U trenutku nestanka, mala Danka je imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu.

Ekipa Kurira je i danas na terenu, potraga za nestalom devojčicom je nastavljena, a ukoliko vidite Danku odmah obavestite policiju!

Devojčica, Danka, Danka Ilić, Bor
foto: Printskrin/Facebook

Prema poslednjim saznanjima Kurira, mreža kanala, koja je sinoć otkrivena u okolini kuće gde je Danka nestala, pregledana je i dete se ne nalazi tu. Kako saznajemo, majka je pred sam nestanak male Danke, dete slikala tri puta iz različitih uglova.

Rajko Nedić, Danka Ilić
foto: Drustvene Mreže, Kurir televizija

Na terenu su i ekipe spasilaca iz ruševina, koji tragaju za detetom.

1 / 28 Foto: Nenad Kostić

22.20 - Trifunović: "Majci ponudili poligraf da vide njenu reakciju"

Cela javnost budno prati napredak u potrazi, a svoje viđenje slučaja pojasnio je Darko Trifunović, direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost.

Kako kaže Trifunović, između ostalog je sumnjivo i to što je majka odbila test pitanje za poligraf, kojim je policija kako je naveo samo želela da vidi njenu reakciju.

"Nju zbog drugog stanja niko ne bi poligrafski testirao, ali joj je policija ponudila test pitanje, samo da bi imala uvid u njeno ponašanje izazvano takvim pitanjem".

21.30 - Majka nestale Danke neprestano u policiji

Budući da je majka poslednja koja je videla dete, istražitelji tokom svih pet dana svaku novu informaciju koju dobiju analiziraju s njom.

- Ivana Ilić je tokom jučerašnjeg dana bila sa pripadnicima MUP-a u policijskoj stanici Bor, kao i prethodnih dana od trenutka kada je prijavljen nestanak devojčice. Dankina majka bi se samo predveče vratila kući, a potom ujutru ponovo tokom celog dana bila u policiji. Istražitelji nijednu informaciju ne prepuštaju slučaju s obzirom na to da puno informacija pristiže iz minuta u minut, pre svega preko sistema "Pronađi me", koji građani neumorno pozivaju. Nijedna od tih informacija se ne odbacuje, svaka se detaljno proverava i ispituje, pa je, pre svega, zbog toga neophodno neprekidno prisustvo majke u policiji - otkriva sagovornik Kurira.

20.50 - Policija razmatra pretragu Borskog jezera

U potrazi za Dankom Ilić (2), vatrogasci su spremni da pretraže sve kanale koji vode do jezera u blizini Banjskog polja, a možda će tokom istrage biti potrebno da se pregleda i celo jezero.

20.10 - Oglasio se otac nestale Danke Ilić (2)

Miloš ilić, otac nestale devojčice Danke Ilić (2) iz Bora za kojom se traga od utorka oglasio se pre sat vremena na društvenoj mreži Instagram.

On je objavio fotografiju svoje nestale ćerkice koja je poslednji put viđena u utorak oko 13.45 sati u Banjskom polju u Brestovačkom zaseoku na imanju svoje majke Ivane Ilić.

19.57 - Pušteni na slobodu muškarci koji su tvrdili da znaju gde je Danka Ilić

Bašar Tufankiji, Zakuan Tufankiji i Muhamed Tufankiji koji su uhapšeni u Sarajevu zbog sumnje da su tražili 50.000 evra za informacije o nestaloj Danki Ilić (2) pušteni su na slobodu.

Portparol Federalne uprave policije Emil Sutjeska kaže da je osumnjičena trojka puštena po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

19.30 - Pušteni na slobodu muškarci koji su na TikToku tvrdili da znaju gde je nestala Danka Ilić

Muškarci koji su uhapšeni u Sarajevu zbog sumnje da su tražili 50.000 evra za informacije o nestaloj Danki Ilić (2) pušteni su na slobodu, potvrđeno je ATV.

Portparol Federalne uprave policije Еmil Sućeska kaže da je osumnjičena trojka puštena po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

19.15 - Pregledaju se garaže i ostave svih meštana kod Bora

Prema poslednjim informacijama Kurira, policija pregledava garaže, ostave i druge objekte svih meštana kod Bora, gde je devojčica Danka Ilić (2) nestala.

Kako Kurir nezvanično saznaje, pretpostavlja se da je majka i dalje u PU u Boru. Sumnja se da je ona ključ za određene informacije.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i danas je bio na terenu.

Još uvek je velika neizvesnost, kada je ovaj slučaj u pitanju, javljaju reporteri Kurira sa lica mesta.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

17.55 - Deda nestale Danke: "Ubeđen sam da je živa"

Naime, deda nestale Danke Ilić (2) je kratko rekao da veruje i da ima intuiciju da je njegova unuka živa i da je tu negde u okolini.

Takođe, istakao je da očekuje da će se agonija kroz koju prolaze uskoro rešiti.

Šta je rekao o pozivu sa ćerkom na dan nestanka unuke, pročitajte KLIKOM OVDE.

16.35 - Meštanin Banjskog polja: Poznavao sam vlasnika imanja

Jedan od stanovnika Banjskog polja rekao je da, bez obzira što se svi ne poznaju najbolje, vlasnika imanja je poznavao.

"Mi jesmo malo, ali na neki način gradsko mesto i ne poznajemo se baš kao ljudi koji žive u nekom selu", priča jedan od stanovnika Banjskog Polja.

On kaže da je vlasnika imanja, ipak, poznavao.

16.10 - Spasioci i pas Zigi napustili mesto potrage oko kuće kod koje je nestala Danka Ilić

Čitava ekipa spasilaca i pas Zigi napustili su mesto potrage oko kuće kod koje je nestala dvogodišnja Danka Ilić.

Naime, kolona vozila napustila je lice mesta i uputila se u nepoznatom pravcu.

pas tragač, Zigi
foto: Stefan Stojanović MONDO

15.45 - Uhapšen policajac iz Bora

Policajac iz policijske uprave Bor priveden je zbog odavanja informacija iz istrage o nestanku devojčice Danke. Kako se saznaje, pao je na poligrafu.

15.05 - Objavljen snimak pozemnog tunela

Podzemni tunel koji se nalazi na 10 metara od kuće gde je devojčica nestala u Banjskom Polju kod Bora, detaljno je pregledan, a tom prilikom, kako je saopštio MUP, nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to da se dvogodišnja Danka tu nalazila.

Snimak možete da pogledate na linku ispod:

14.50 - Oglasio se MUP: Nema tragova da je bila u podzemnom tunelu

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, od ranih jutarnjih časova, detaljno su pretražili tunel, podzemne kanale i šahte ukupne dužine oko 4,5 kilometara, u rejonu Banjskog Polja do grada Bora i tom prilikom nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila.

Opširnije pročitajte na linku ispod:

14.05 - Stručnjak oborio 4 pretpostavke nestanka male Danke

Maja Jovanović, generalni sekretar Biroa za borbu protiv trgovine ljudima, gostovala je u emisiji Puls Srbije gde je dala svoje viđenje nestanka dvogodišnje Danke Ilić iz Bora.

- Sam slučaj je od početka imao indicija da može biti uzeta u obzir otmica deteta koja se zaista dogodila trenutkom nepažnje majke. Zaista sve to je išlo u tom nekom pravcu jer kategorički u startu, odbila sam mogućnost da dete sa nepunih dve godine koja je tek prohodala u januaru moglo da odšeta dalje od 20 do 30 metara na takvom terenu.

Opširnije pročitajte na linku ispod:

13.14 - U toku pretres okolnih kuća, kao i legitimisanje meštana

Prema poslednjim informacijama, a kako Kurir saznaje, potraga za devojčicom se nastavlja na području Banjskog Polja gde je poslednji put viđena.

Kako javlja naša reporterka s lica mesta, u toku je pretres okolnih kuća, kao i legitimisanje meštana u okolini Banjskog Polja. Prema našim saznanjima, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić uputio se ka policijskoj stanici u Boru.

12.22 - Majka nestale Danke Ilić četvrti dan u policiji

Ivana Ilić, majka male Danke Ilić za kojom se traga već četvrti dan od jutros je ponovo u policij, saznaje nezvanično Kurir.

Kako naš izvor otkriva, majka devojčice poslednja je videla dete i zbog toga je istražiteljima važno da svaku novu informaciju koja stigne do njih, analiziraju upravo sa njom.

Opširnije pročitajte na linku ispod:

11.50 - Kurir otkriva zašto je majka u ruiniranu kuću

Meštani Brestovca kod Bora odakle je porodica Ivane Ilić, majke devojčice Danke Ilić (2), koja je nestala u utorak oko 13.45 sati u Brestovačkom zaseoku Banjsko polje, kažu za Kurir "da je majka dovela decu na imanje tog dana kako bi videla u kom stanju je kuća i okućnica za život tamo".

Opširnije pročitajte na linku ispod:

11.02 - Policijska vozila, patrole i marica prelaze na drugu stranu ulice

Policijska vozila, patrole i marica trenutno se okupljaju na drugoj strani ulice gde se nalazi pojata gde je Danka poslednji put viđena.

- Još ne znamo šta se tačno dešava. Jedino što je za sada sigurno jeste da je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić upravo napustio područje Banjskog Polja iako se još nije oglašavao za medije - javlja reporterka Kurira sa lica mesta.

Danka Ilić, Bor, policija
foto: Nenad Kostić

10.19 - Gašić stigao u Banjsko Polje

Bor, Danka Ilić, potraga, policija, nestala devojčica
foto: Nenad Kostić

Tri vozila vatrogasaca spasilaca, kao i kamion gradske čistoće pristigli su na teren kako bi izbacili sav otpad iz dvorišta kuće gde je nestala devojčica. Kako javlja reporterka Kurira, ministar Bratislav Gašić stigao je upravo na lice mesta, međutim još nemamo informaciju šta je razlog ponovnog dolaska.

Opširnije pročitajte na linku ispod:

8.06 - Traže se tragovi deteta u dvorištu

Reporterka Kurir televizije Slađana Nedeljković javila je najnovije informacije sa terena.

- Ekipe policije, vatrogasaca, spasilaca, ali i gorske službe neprekidno raščišćavaju teren. Već prethodnog dana počeli su sa ovom akcijom koja je trajala čitavog dana i čitave noći. Kako saznajemo, dvorište gde je poslednji put devojčica viđena puno je oborenih stabala, smeća, sena, sve su to jedinice policije, vatrogasci, ali i gorska služba čitave noći i dana raščišćavali kako bi lakše mogli da prodru u zadnji deo dvorišta i da na taj način vide da li ima nekih tragova devojčice.

Opširnije pročitajte na linku ispod:

7.49 - Spasilački timovi iz Beograda i Novog Sada stigli u Banjsko Polje

Dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja devojčica. Timove čini 18 vatrogasaca-spasilaca sa 5 terenskih vozila i spasilačkim psom.

1 / 10 Foto: MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kontinuirano preduzimaju sve mere i radnje na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti njenog nestanka.

01:35

Timovi za spasavanje iz ruševina u Banjskom Polju

6.41 - Ekipa Kurira u zgradi gde živi mala Danka s roditeljima

Ekipa Kurira obišla je i mesto na kojem bračni par Miloš i Ivana živi u Boru sa decom.

Međutim, na adresi nikoga nismo našli, s obzirom na to da su roditelji male Danke satima bili na saslušanju, a Miloševi roditelji koji su živeli sa njima, iselili su se, kako saznajemo, nedavno.

Opširnije pročitajte na linku ispod:

Danka Ilić
foto: Nenad Kostić

Tokom jučerašnjeg dana policija je obavila i informativni razgovor sa roditeljima devojčice, Milošem i Ivanom. Roditelji devojčice su satima bili u policijskoj stanici a zasad nema novih informacija o sudbini male Danke.

U jednom trenutku je na terenu je bio i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić koji je tokom prošle večeri helikopterom stigao u Bor. Iz MUP-a su nam saopštili da se pretpostavlja da je ministar Gašić otišao u policijsku stanicu odmah nakon obilaska područja.

- Pretpostavljamo da se ministar uputio potom ka policijskoj stanici, međutim ne možemo to potvrditi sa sigurnošću iz razloga što nemamo informaciju kuda se tačno uputio nakon Banjskog polja - javili su iz MUP-a nezvanično za Kurir.

Bratislav Gašić
foto: Nenad Kostić

Inače, Sirijci Bashar T, Zakuan T. i Muhamed T. uhapšeni su juče u BiH u Hadžićima zbog sumnje da su na TikToku objavili snimak tvrdeći da imaju saznanja o nestanku Danke Ilić. Sva trojica su Sirijci koji žive u Sarajevu, a za informacija o detetu tražili su 50 hiljada KM (oko 25.000 evra).

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi rezultati ukazali da se devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara. Kako je saopštio MUP, intenziviran je rad na pronalasku devojčice i neće se odustati dok dete ne bude nađeno.

Zbog nestanka Danke Ilić se po prvi put u Srbiji aktivirao sistem popularno nazvan "Amber alert", zvaničnog naziva "Pronađi me", kojim se javnost hitno obaveštava o nestanku deteta.

BONUS VIDEO:

03:02

IZJAVA MAJKE MALE DANKE NAPRAVILA VELIKU NELOGIČNOST U ISTRAZI Radulović otkriva: Kuća je pod ključem, EVO ZAŠTO JE STIGAO BAGER

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track