ŠOK TVRDNJE GENERALA U PENZIJI: SVET ĆE POSTATI TRIPOLARAN! Sve će se promeniti na kraju rata, NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO (VIDEO)
Foto: Profimedia, Shutterstock, Printscreen/Kurir TV

KURIR TV

ŠOK TVRDNJE GENERALA U PENZIJI: SVET ĆE POSTATI TRIPOLARAN! Sve će se promeniti na kraju rata, NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO (VIDEO)

Planeta -

Ukrajina je ostavljena na cedilu! Sjedinjene Američke Države su obustavile isporuku novca, oružja i tehnike Ukrajini.

Vinko Pandurević, general u penziji, gostovao je u emisiji Usijanje gde je prokomentarisao ovu odluku SAD, i potom se osvrnuo na kraj rata gde smatra da će svet postati tripolaran.

- Kada smo govorili o multipolarnom svetu, možda će on najbolje biti tripolaran. Imaćete jedan pol, to će predstavljati zapad na čelu sa Amerikom, uključujući Australiju i Japan. Imate drugi deo, euroazijski, gde će to biti Rusija sa još nekim azijskim zemljama. Možda Arapski, Islamski svet i Kina će biti za sebe poseban pol. Nemojte očekivati da će Kina stati iza bilo koga, a da ona ne bude malo ravnopravnija u svemu - rekao je Pandurević.

00:51

ŠOK TVRDNJE GENERALA U PENZIJI: SVET ĆE POSTATI TRIPOLARAN! Sve će se promeniti na kraju rata, NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO

Sukob civilizacija

Samuel P. Huntington je u svom konceptu "Sukoba civilizacija" predstavio viziju sveta podeljenog prema kulturnim i verskim linijama, umesto tradicionalnih geopolitičkih i ideoloških podela. Prema njegovoj teoriji, svet će biti sukobljen između različitih civilizacija, a ne država ili ideologija.

On nije direktno predvideo tripolarnu strukturu kao što je to Pandurević, ali je naglasio da će ključni sukobi nastati između Zapadne, Islamske, Kineske, i drugih civilizacija.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

13:15

AMERIKA JE OBUSTAVILA POMOĆ UKRAJINI ZBOG OVOGA! Stručnjaci: Evropa će biti u sve većim problemima, SVE JE SADA U RUKAMA MOSKVE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja