Najnovije vesti

DIJANIN COKA POČISTIO STAN UBIJENOG ADVOKATA OGNJANOVIĆA!? Posle brutalne likvidacije prvi ušao i POKUPIO BUKVALNO SVE!
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

šok otkriće

DIJANIN COKA POČISTIO STAN UBIJENOG ADVOKATA OGNJANOVIĆA!? Posle brutalne likvidacije prvi ušao i POKUPIO BUKVALNO SVE!

Crna Hronika
22:31h

Dragoslav Damjanović Coka, najbliži saradnik Dijane Hrkalović u MUP Srbije i glavni operativac policijske grupe "Mangusta" bio je prva osoba koja je ušla u stan advokata Dragoslava Miše Ognjanovića posle njegovog ubistva.

Kako piše Blic , o tome su na saslušanju govorili policajci koji su takođe bili deo Dijaninog tima, ali su odlučili da progovore.

- Kada je Ognjanović ubijen, Coka je ušao u stan i pokupio papire i beleške koje su ostale iza advokata. Pretres stana ubijenih je redovna procedura nakon likvidacija, ali ovde je sve smišljeno urađeno jer je postojao strah šta bi tu sve moglo da se nađe - otkriva izvor.

Isti izvor kaže da je Damjanović pokupio "bukvalno sve".

- Evidencije, zapisnike, fotografije... Sve što bi možda moglo da bude inkriminišuće za Dijanu Hrkalović i njenu ekipu - kaže naš izvor.Kako je "Blic" ranije objavio, o Coki Damjanoviću se malo znalo pre nego što su otkrivene nezakonitosti koje je činila grupa "Mangusta", a čije osnivanje je na zahtev Dijane Hrkalović potpisao sada već bivši direktor policije Vladimir Rebić.

Dijana Hrkalović
foto: Zorana Jevtić

Coka je bio glavni operativac Dijane Hrkalović u "Mangusti", koja je "zažmurila" na ubistva trojice pripadnika "škaljarskog" klana i advokata Miše Ognjanovića.

Posle raspuštanja "Manguste" postavljen je kao "flaster" zadužen za progon i maltretiranje policijskog inspektora Dejana Jovića, koji je učestvovao u hapšenju Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića posle ubistva karatiste Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama.

nspektor Jović je u to vreme prisluškivan i praćen kako bi mu podmetnuli veze sa mafijom. Uhapšen je i određen mu je jednomesečni pritvor u decembru 2018. godine, kada je grupa okupljena oko Dijane Hrkalović u MUP-u, kojim je u to vreme upravljao ministar Nebojša Stefanović, bila na vrhuncu moći.

Coka je u Službu za specijalne istražne metode (SSIM) Uprave kriminalističke policije (UKP) došao na preporuku Dejana Milenkovića Bagzija, u to vreme načelnika SSIM. Ubrzo postaje glavni operativac radne grupe “Mangusta”, kojom su suštinski upravljali Hrkalović, Coka, Bagzi Milenković i Nikola Begović, šef odseka u SSIM.

Dragoslav Miša Ognjanović
foto: Dragan Kadić

"Mangusta" je trebalo da prati pripadnike dva najmoćnija mafijaška klana u Srbiji u to vreme - “škaljarskog” i “kavačkog”. Ipak, u to vreme ubijena su trojica pripadnika “škaljarskog” klana - Vladimir Popović Pop, Dragoslav Miloradović i Siniša Milić - i advokat Dragoslav Miša Ognjanović, iako su svi od reda bili “na merama”.

- Policija prati čoveka i ne vidi da je neko prišao i ubio ga, nisu sniminili, nisu slikali. Kako je to moguće da se desi?! Da se desilo jednom i hajde, moguće je, ali da se desi dva ili više puta, to ne mogu da poverujem - rekao je letos predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako se sada osnovano sumnja, “Mangusta” je zapravo služila za prisluškivanje Vučića. Sve informacije sa mera, iz pratnje i sva snimanja su zatim išla preko Dejana Milenkovića direktno na ruke Dijani Hrkalović.

Posle rasformiranja radne grupe “Mangusta” Coka Damjanović zbog “zasluga” postaje načelnik SBPOK-ovog odeljenja za ubistva, gde je, gle slučajnosti, radio upravo inspektor Jović.

Kurir.rs/Blic

BONUS VIDEO

baka Šojka ispovest nakon dolaska s groblja
01:12

baka Šojka ispovest nakon dolaska s groblja

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track