SLUČAJ ZAMENE BEBA U KOTORU: Devojka traži odštetu od pola miliona evra zbog greške od pre 20 godina
Foto: Shutterstock

SUD NA POTEZU

SLUČAJ ZAMENE BEBA U KOTORU: Devojka traži odštetu od pola miliona evra zbog greške od pre 20 godina

Crna Gora -

Osnovni sud u Herceg Novom uskoro će, posle tri godine čekanja, postupiti po tužbi koju je jedna devojka sa primorja pokrenula jer su je pre 20 godina zamenili u porodilištu.

Kompletan postupak će biti tajan, a kako nezvanično saznaju lokalni mediji, ona će od države tražiti naknadu štete od oko pola miliona evra.

Medicinskom pretragom jedna porodica sa primorja slučajno je otkrila da je pre 20 godina njihova beba zamenjena u porodilištu kotorske Opšte bolnice. Nakon šokantnog otkrića, utvrđeno je da je njihovo dete raslo u familiji koja, takođe, živi na primorju. Ovaj slučaj na kraju je završio na sudu. Sudski postupak je pokrenula jedna od zamenjenih devojaka.

Predsednica hercegnovskog suda Zorica Dabetić potvrdila je juče da je pred tom institucijom još 2015. godine pokrenut postupak zbog zamene beba u porodilištu bolnice u Kotoru. Predmet još nije raspoređen na suđenje, ali to će biti urađeno u skorije vreme.

Zastupnik države u ovom sporu Ivanka Jovančević kazala je da je za sada postupak pokrenula samo jedna porodica, odnosno zamenjeno dete.

Kurir.rs/Dan/CDM Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track