Najnovije vesti

ŠIKANIRANJE ALEKSANDRA RODIĆA PO NALOGU NEBOJŠE STEFANOVIĆA: Ne prestaje progon predsednika Adrija medije!
Foto: Marina Lopičić

MINISTAR POLICIJE ZLOUPOTREBLJAVA SLUŽBENI POLOŽAJ

ŠIKANIRANJE ALEKSANDRA RODIĆA PO NALOGU NEBOJŠE STEFANOVIĆA: Ne prestaje progon predsednika Adrija medije!

Društvo

Samovolja Aleksandra Vučića i njegovih najvernijih saradnika, među koje spada i Nebojša Stefanović, svakodnevno uništava poslednje ostatke institucija sistema i pravne države u Srbiji

BEOGRAD - Svaki put kad Aleksandar Rodić, predsednik Adrija medije, prelazi bilo koji granični prelaz Srbije, policajci imaju naređenje da prilikom zaustavljanja automobila u kom se on nalazi odvoje automobil u posebnu traku, napuste kućicu na prelazu, odu kod šefa smene i prijave mu da je Aleksandar Rodić na granici. Šef smene ima naređenje da istog trenutka javi kabinetu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića u kom je automobilu Aleksandar Rodić, da li je ušao ili izlazi iz zemlje i gde se uputio.
 

 

Tako je bilo i danas, kada je automobil u kom se nalazio Aleksandar Rodić izdvojen u posebnu traku. Policajac je, nakon unosa pasoša, s nevericom pogledao u monitor, zaključao kućicu, poneo Rodićev pasoš sa sobom i otišao kod šefa smene u centralnu kancelariju, i odatle poslao raport u kabinet Nebojše Stefanovića. Ponekad policajci čak smišljaju i opravdanje da im je "pao sistem".
 

Ovakva maltretiranja traju i po pola sata.

 

Skandaloznim nalogom koji je bez ikakvog pravnog i zakonskog osnova, Nebojša Stefanović direktno zloupotrebljava svoja ovlašćenja pokušavajući da vlasniku Adrija medije uskrati jedno od osnovnih ljudskih prava koje garantuje Ustav Republike Srbije - pravo na slobodu kretanja.

Na osnovu ovakvih izveštaja daje se i materijal prorežimskim medijima da pišu naručene tekstove pune izmišljotina i govora mržnje o Aleksandru Rodiću.

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rekli su Aleksandru Rodiću u neformalnom razgovoru da im je neprijatno zbog onoga što rade, ali da „postoji jasno naređenje direktno iz kabineta ministra Stefanovića".

 

Podsećamo nadležne u Ministarstvu unutrašnjih poslova da je Aleksandar Rodić predsednik regionalne kompanije koja iziskuje česta putovanja, s obzirom na to da osim u Srbiji, posluje i u Makedoniji i Hrvatskoj.

 

Podsećamo ih i na to da je Aleksandar Rodić slobodan građanin Srbije koji nema ni krivičnih ni prekršajnih prijava i kao takav slobodan je da putuje gde želi na isti način i sa istim pravima kao i svaki drugi građanin.

 

Svakodnevnim pritiscima ne samo na Aleksandra Rodića, već i na sve zaposlene u Adrija mediji, aktuelna vlast želi da stvori atmosferu straha među novinarima, foto-reporterima, urednicima i menadžmentom kompanije.

Samovolja Aleksandra Vučića i njegovih najvernijih saradnika među koje spada i Nebojša Stefanović svakodnevno uništava poslednje ostatke institucija sistema i pravne države u Srbiji.

 

 

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ALEKSANDAR RODIĆ: Vučiću,konačno si priznao,da je za tebe ljudski život bezvredan!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...