RADNIK KURIRSKE SLUŽBE OTKRIO MASOVNU PREVARU U SRBIJI Uzmu 1.200 dinara plus poštarinu, a ne daju ništa: Ovo su detalji
Foto: Profimedia

pazite

RADNIK KURIRSKE SLUŽBE OTKRIO MASOVNU PREVARU U SRBIJI Uzmu 1.200 dinara plus poštarinu, a ne daju ništa: Ovo su detalji

Društvo -

Radnik jedne kurirske službe upozorava građane na masovne onlajn prevare koje se dešavaju u poslednje vreme.

Nakon perioda korone mnogi građani su nastavili da masovno kupuju i poručuju garderobu preko različitih profila na društvenim mrežama. Sa ekspanzijom onlajn trgovine povećao se i broj internet trgovaca, a samim tim i prevaranata koji uzimaju novac od građana i pošalju nešto što potrošač uopšte nije poručio!

Na Instagram stranici serbialive_beograd pojavila se objava jednog kurira koji upozorava građane na ovakve prevare kojima on i svedoči.

- Da vam se obratim kao kurir i da vas upozorim na prevare koje se dešavaju u zadnjih četrdesetak dana preko Instagrama i Fejsa. U zadnjih 40 dana sam imao otprilike nekih petnaestak pošiljaka od dva ista pošaljioca gde varaju ljude. Naime, o čemu se radi, oni prodaju tri artikla po ceni jednog, a vi ne dobijete čak ni taj jedan ili samo jedan.

Kurirska Služba
foto: Profimedia

- Pošiljke su oko 1.200 dinara plus poštarina. Non stop menjaju ime pošaljioca i način pakovanja. U zadnje vreme pitamo primaoce da li su poručivali sa te stranice i ako jesu da računaju da je možda prevara - napisao je kurir i dodao:

kurir, onlajn prevara
foto: Instagram Printscreen/Serbialive_Beograd

- Nažalost pošiljka se ne sme otvarati dok se ne plati jer je takav zakon, a ako vam se desi da ste prevareni odmah kontaktirajte kurirsku službu zahtevajte da se novac stopira i podnesite prijavu u policijskoj stanici i kroz nekih šest, sedam meseci će vam biti vraćen novac, ali bitno je da isti dan odreagujete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track