MNOGI SE PITAJU KAKO OPROSTITI PREVARU U BRAKU! Sveštenik Ljuba dao odgovor: "Ko oprosti on je..."
Foto: Printscreen/TikTok

greh

MNOGI SE PITAJU KAKO OPROSTITI PREVARU U BRAKU! Sveštenik Ljuba dao odgovor: "Ko oprosti on je..."

Društvo -

Nažalost, mnogi brakovi dožive krah zbog preljube koju je počinio jedan od partnera.

Ipak, ima i onih koji preljubu oproste, a sveštenik Ljuba Ranković naveo je da oprostiti preljubu u braku znači biti bog.

- Dobijamo dosta pitanja kako oprostiti preljubu u braku. Vrlo težak odgovor rođeni moji. Onaj ko to može "on je uzrastao u meru rasta visine Hristove" - kako bi rekao Sveti apostol Pavle - naveo je otac Ranković.

@otac.ljubarankovic

Опростити прељубу у браку значи бити Бог

♬ original sound - otacljubarankovic

Jedan od snimaka na njegovom Tiktok nalogu posvećen je upravo ovoj temi.

- Mnogi žive u braku noseći taj teški krst, žrtvujući se za svoju decu. I to je takođe dostojno divljenja, jer suza detinja jedna, dakle, vrednija je od sreće celoga sveta. Mnogi nose, kažem, taj krst i oni su dostojni divljenja Božjeg, jer su i oni izrasli u meru rasta visine Hristove, jer nose taj teški golgotski krst - naveo je on i dodao:

- Naravno ima i onih koji to ne mogu. Ne treba ih osuđivati, treba ih razumeti. Gospod Hristos je, pored one zapovesti - Ne čini preljube, sedme, zaoštrio još više i rekao: Ko pogleda sa željom na ženu bližnjega svoga, već je učinio preljubu u svom srcu, a Sveti oci svaki greh smatraju za preljubu. Dakle, veoma ozbiljna tema, velika tema. Borimo se protiv toga, ko može - može, ko ne može, neka mu je bogom prosto, a ko može slava mu kao Bogu na nebesima. Amin.

Bonus video:

02:36

OVAKO IZGLEDA BRAK NAKON VIŠE OD 30 GODINA: On je bik, a ja vaga, IMPULSIVAN JE! Hit pitanja i odgovori: Ko je romantičniji?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track