Najnovije vesti

VUČIĆ KUKAVICA ZABRANIO PRODAJU KURIRA: Predsedniku Srbije drhte noge zbog Kurirovog izveštavanja o zloupotrebama
Foto: Zorana Jevtić

SAOPŠTENJE ADRIJA MEDIJA GRUPE

VUČIĆ KUKAVICA ZABRANIO PRODAJU KURIRA: Predsedniku Srbije drhte noge zbog Kurirovog izveštavanja o zloupotrebama

Društvo

Nakon pisanja Kurira od pre nedelju dana da režim Aleksandra Vučića preti distributerima našeg lista, danas smo dobili i nove dokaze za tu tvrdnju.

 

List Kurir se gotovo i ne vidi na trafici Moj Kiosk na Obilićevom vencu, foto: Kurir

 

Obilaskom velikog broja kioska u Beogradu i sami smo se uverili da je Kurir sklonjen sa mesta na kojima bi trebalo da se nalazi.

 

Sakriven Kurir na trafici Moj Kiosk na uglu Vlajkovićeve i Dečanske, foto: Kurir

 

Redakcija našeg lista zatrpana je pozivima i mejlovima čitalaca iz cele Srbije koji tvrde da Kurira nema na kioscima ili da je potpuno sklonjen u stranu, tako da je praktično nevidljiv.

 

Kurir sakriven iza svih novina na trafici Moj Kiosk u Knez Mihailovoj, foto: Kurir

 

Ova praksa traje već više od dve nedelje, ali je sada poprimila dramatične razmere! Iz kabineta Aleksandra Vučića distributerima se upućuju otvorene pretnje i naredbe da Kurir ne sme da se vidi na trafikama.

 

Iako “Adrija medija grupa” (AMG) ima potpisan ugovor sa distributerima kako da pozicioniraju Kurir na svojim prodajnim mestima, oni ugovor svesno krše zbog pretnji kojima su izloženi.

 

Kurir potpuno prekriven na trafici Moj Kiosk u Vasinoj, foto: Kurir

 

Naime, distributeri Futura plus a.d. Beograd i Štampa sistem d.o.o. Beograd, koji posluju u okviru Moj kiosk grupe, krše ugovorom definisanu obavezu da između ostalog dnevni list Kurir mora biti pozicioniran tako da se čitava naslovna strana vidi i da bude okrenuta ka kupcu.

 

Kurir pokriven i na trafici Moj Kiosk na Terazijama, foto: Kurir

 

AMG je već jednom skrenuo pažnju da su ovakvi postupci strogo kažnjivi i podsetio sve distributere na član 149 Krivičnog zakonika Republike Srbije, u kojem piše: „Ko neovlašćeno spreči ili ometa štampanje, snimanje, prodaju ili rasturanje knjiga, časopisa, novina, audio i video kaseta ili drugih sličnih štampanih ili snimljenih stvari kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine“.

 

Kurir po nalogu prekriven na trafici Moj Kiosk na uglu Kneza Miloša i Trga Nikole Pašića, foto: Kurir

 

„Adrija medija grupa“ upozorava distributerske kuće sa kojima ima potpisane ugovore da će preduzeti sve neophodne radnje i aktivnosti kako bi zaštitila svoje interese.

 

Uprkos svim režimskim preprekama i namernom minimiziranju uticaja lista Kurir, mi ćemo i dalje nastaviti da se bavimo novinarstvom na najprofesionalniji način ne štedeći od kritike nikoga, pa ni režim Aleksandra Vučića.

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo dokaza da Vučić strahuje od Kurira i da preti distributerima!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...