Najnovije vesti

DOKLE, BRE, VIŠE! Poreska 3 meseca šikanira više od 800 zaposlenih u Adrija medija grupi i Kuriru i guši slobodu medija!

BRUTALAN PRITISAK NA MEDIJE

DOKLE, BRE, VIŠE! Poreska 3 meseca šikanira više od 800 zaposlenih u Adrija medija grupi i Kuriru i guši slobodu medija!

Društvo

Predvođena čelnicom Draganom Marković i Ivanom Draganjac, direktorkom filijale Stari grad, Poreska uprava protivzakonito pokušava da uništi Kurir

Protivzakonitu hajku na AMG i Kurir predvode Dragana Marković, direktorka Poreske uprave Srbije, i Ivana Draganjac, direktorka filijale Stari grad, zbog čega su protiv njih podnete krivične prijave!


Pored blokade računa, kojom je direktno pogođeno i životno ugroženo više od 800 zaposlenih u okviru AMG i 3.500 članova njihovih porodica, predsednik kompanije Aleksandar Rodić, urednici i zaposleni izloženi su svakodnevnim pretnjama.


Podsetimo, Poreska uprava, predvođena Draganom Marković, rešenjem od 6. jula bez ikakvog pravnog osnova blokirala je račune AMG, iako nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen. Takođe, Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen.

 

foto: Kurir


Računi naše kompanije nisu blokirani ni za kakav konkretan iznos, što znači da, bez obzira na to koliko bi sredstava bilo na računima, AMG ne može da vrši plaćanje dobavljačima, zarade zaposlenima i drugo, što je neophodno za redovno poslovanje.

 

Kako se može videti na sajtu Narodne banke Srbije, računi AMG su blokirani za iznos 0, a navode da blokada traje 0 dana!

 

foto: Printscreen


Postavlja se pitanje koji je cilj ovakve protivzakonite blokade. Odgovor je sasvim jasan - da bi se otela "Adrija medija grupa" i uništio Kurir kao jedan od retkih medija koji slobodno piše o temama koje nisu po volji režima.


U pitanju je klasično gušenje medija i slobode govora, čime su na brutalan način ugrožena sva prava zaposlenih u našoj kompaniji. Poreska uprava pokazuje da je daleko od institucije koja revnosno radi svoj posao, s obzirom na to da već treći mesec ne može da utvrdi postoji li dug AMG, kao i koliki je iznos eventualnog duga.


Zbog svega navedenog jasno je da je Poreska uprava samo instrument u rukama onih koji bi da ućutkaju ono malo preostalih glasova koji ne falsifikuju istinu i bave se svojim poslom na jedini mogući način - vođeni profesionalnim motivima i željom da se objektivno informiše javnost.

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Dogorelo do nokata! Radnici Goše protestovali pred Vladom Srbije

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...