Najnovije vesti

NATAŠA SE PLAŠI ZA SVOJ ŽIVOT: Luka Lazukić pre sklapanja braka dobio DOZVOLU ZA KORIŠĆENJE ORUŽJA?!
Foto: Damir Dervišagić, Nikola Milićević

STOP NASILJU

NATAŠA SE PLAŠI ZA SVOJ ŽIVOT: Luka Lazukić pre sklapanja braka dobio DOZVOLU ZA KORIŠĆENJE ORUŽJA?!

Stars

Luka Lazukić, suprug Nataše Bekvalac koji je u noći između petka i subote pretukao pevačicu, navodno je dobio uverenje o pohađanju obuke i obučenosti za rukovanje vatrenim oružjem svega nekoliko dana pre sklapanja braka sa Natašom Bekvalac.

foto: Zorana Jevtić

Zbog bojazni Nataše da je Luka možda i naoružan, ona je uplašena za svoj život. 

foto: Damir Dervišagić

"Tražili smo da se Lazukiću odredi mera zabrane prilaska 30 dana našoj klijentkinji i dobro je što je Tužilaštvo u saradnji sa sudom prepoznalo da mora da donese ovu meru iz bezbednosnih razloga. Državni organi moraju da imaju odgovornost za žrtve nasilja u porodici i moraju da ih zaštite, naročito ukoliko postoji bojazan od novog napada, što i jeste sada slučaj", rekao je " advokat Nemanja Vlček iz kancelarije Aleksić sa saradnicima.

 

foto: Zorana Jevtić

Posle nasilja koje je izvršio nad Bekvalčevom, policija je Lazukića pronašla u stanu njegovih roditelja, nakon čega je odveden na saslušanje gde je proveo pet sati.

foto: Damir Dervišagić

Pretraženi su i stan Lazukićevog oca i Natašin stan, kako bi se utvrdilo da li nasilnik ima u posedu ilegalno ili legalno oružje. Utvrđeno je da on ne poseduje oružje, kao i da njegov dosije ne postoji u krivičnoj evidenciji MUP-a Srbije.

 

Inače, u daljoj istrazi, Tužilaštvo će tražiti izjave Nataše i Luke, povredni list, izjave svedoka ukoliko ih ima, Lazukićev izvod iz krivične evidencije kako bi se utvrdilo da li je osuđivan, kao i izveštaj službe za socijalni rad o tome da li se pevačica i ranije žalila na nasilje.

 

foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs/Blic/Foto Kurir

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...