Najnovije vesti

ŽIKA ŠARENICA PIŠE ZA KURIR: Priče o lepoti i obavezi
Foto: Zorana Jevtić

Priče o ljudima i drugim postojanostima

ŽIKA ŠARENICA PIŠE ZA KURIR: Priče o lepoti i obavezi

Stars

Ove nedelje preneću vam tri svoja utiska iz emisije „Žikina šarenica“

Svadba za maštanje. Ta divna svetkovina ljubavi i tradicije, čini mi se, uvek ostavi poseban utisak. Organizator i idejni tvorac ovog svojevrsnog i turističkog hepeninga, najlepše slike, koja svakog maja odleti u svet Tivi Melčev, dugogodišnji novinar magazina Praktična žena, uspeo je da naniže niz od devetnaest svadbi.

Svaka je na svoj način lepa i inspirativna, od one prve 1999. godine, kada se venčalo devetnaest parova pod NATO bombama i koja je bila, na najlepši način, pobeda ljubavi nad mržnjom, do prošlogodišnje, koja je privukla i mladence zrelih godina da se venčaju u tom lepom društvu.

Ovog 20. maja biće jubilarna, dvadeseta - za koju se već prijavilo stotinak parova. Nadam se i da među čitaocima ima parova zrelih za udaju i ženidbu. Evo prilike, a prijave su na telefon: 063/883-3220. Pozvani ste.

U emisiji su bili gosti bračni parovi koji su se venčali 2007. godine sa svojom decom. Njihove priče o lepoti življenja u zajednici inspiracija su za svakog razumnog.

Gosti emisije bili su i umetnici braća Piler sa svojom sestrom, takođe vrsnom umetnicom. Pripremali su se za prvi solistički koncert na Kolarcu. Ostvarenje sna za sve naše umetnike. Da podsetim čitaoce. To su oni neodoljivi mališani koji su nekoliko godina svojom muzikom oduševljavali i zabavljali sve koji su uživali na glasovitom beogradskom korzou - Knez Mihailovoj ulici. Na neko vreme su se preselili u Beč i studirali na glasovitim muzičkim akademijama, osvojili priznanja, svaka pozornica im je dostupna. Ali šta vrede evropske dvorane i aplauzi. Pečat je priznanje od svojih. I to je za njih bio ovaj prvi koncert na Kolarcu. Zakazali su uskoro i drugi. I tako.

Šlag na celu ovu priču su dva mališana. Ljuba Stanković ima samo pet godina, peva kao slavuj i privukao je najveću pažnju gledalaca. Imam osećaj da će biti velika srpska muzička zvezda. I Vuk Trnavac, tek mu je deset godina, na sceni se snalazi kao najveći profesionalac. On je voditelj Dečjeg Beogradskog proleća. Ima sve što treba za uspeh. Još da mi, stariji, pomognemo.

Pozdrav do nove nedelje.

Vaš Žika Šarenica

Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...