OSUMNJIČENI ZA LIKVIDACIJU NA VOŽDOVCU: Nemanja Ivanov nudi se da bude svedok-saradnik
Foto: Dragana Udovičić

Brani se ćutanjem

OSUMNJIČENI ZA LIKVIDACIJU NA VOŽDOVCU: Nemanja Ivanov nudi se da bude svedok-saradnik

Crna Hronika -

Pretpostavlja se da bi, ako mu se taj status obezbedi, mogao da ispriča ko stoji iza likvidacije i šta je pozadina cele priče

Nemanja Ivanov (36), osumnjičeni za ubistvo Blaže Đurovića (39), branio se ćutanjem na jučerašnjem saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu. Nakon saslušanja određen mu je pritvor do 30 dana da ne bi uticao na svedoke i zbog „postojanja okolnosti koje ukazuju da bi mogao da ponovi krivično delo“.

Prema nezvaničnim saznanjima, Ivanov nije želeo da iznosi odbranu, ali je navodno rekao da će progovoriti ako dobije status svedoka-saradnika.

- Pretpostavlja se da bi, ako mu se taj status obezbedi, mogao da ispriča ko stoji iza likvidacije i šta je pozadina cele priče. Takođe, moguće je da ima saznanja i o nekim drugim likvidacijama u Beogradu - kaže naš izvor iz istrage.

Podsetimo, Ivanov je uhapšen u subotu zbog sumnje da je 10. marta s više hitaca iz automatskog oružja usmrtio Đurovića ispred kuće njegovog brata na Dušanovcu. On je identifikovan na osnovu DNK tragova koji su pronađeni u zapaljenom automobilu koji su koristile ubice. On je u februaru osuđen na dve godine zatvora zbog nanošenja lakših povreda, a u kaznu je uračunata i ranije izrečena kazna od osam meseci zbog učešća u sukobu u hotelu „Majdan“ u januaru 2015, kad je ubijen Vladan Veličković.

Kurir / E. K.

Foto: Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV NA LICU MESTA: Muškarac ubijen u sačekuši na Dušanovcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track