HRVAT UKRAO SVOM IGRAČU KREDITNU KARTICU I KUPIO 36 FLAŠA ŽESTINE! Najluđi trenerski otkazi: Tu je i šamaranje Srbina!
Foto: PrintScreen

englezi se prisetili najbizarnijih otkaza

HRVAT UKRAO SVOM IGRAČU KREDITNU KARTICU I KUPIO 36 FLAŠA ŽESTINE! Najluđi trenerski otkazi: Tu je i šamaranje Srbina!

Fudbal -

Čuveni britanski portal "Four Four Two" izbacio je listu najbizarnijih otkaza fudbalskih trenera.

Engleska fudbalska javnost bila je u šoku kada je uprava Votforda uručila otkaz svom treneru Najdželu Pirsonu dva kola pre kraja sezone u Premijer ligi.

Votford je nakon dva vezana trijumfa poražen od Aston Vile, direktnog konkurenta u borbi za opstanak, što je Pirsona koštalo posla.

Međutim, smena trenera dva kola pre kraja šampionata, dok se tim bori za opstanak u eliti i ima izgledne šanse na ostvari cilj, zaprepastila je navijače popularnih Stršljenova i ljubitelje fudbala za Ostvu.

Votford je nakon smene trenera ubedljivo poražen od Mančester sitija, pa danas mora da savlada Arsenal u gostima i da se nada kiksu Vile.

Pirsonov slučaj inspirisao je čuveni britanski fudbalski portal "Four Four Two" da sastavi listu najluđih otkaza fudbalskih trenera. Razlozi su bizarni, smešni, a nekada i prilično zabrinjavajući. Ima tu svega po malo, od udaranja igrača, seks afera, krađe, Fejsbuka, ali i krava na terenu!

Hrvat je apsolutni šampion

Hrvatski trener Josip Jozo Gašpar svakako zaslužuje sam vrh ove bizarne liste.

Podsetimo, bivši fudbaler Dinama iz Zagreba i nekadašnji trener NK Prečko dobio je otkaz u ovom hrvatskom klubu 2013. godine, a razlog nisu bili loši rezultati, već njegova avantura sa ukradenom kreditnom karticom! Naime, popularni Jozo je jednom igraču ukrao karticu i sa njom kupio ni manje ni više nego 36 flaša alkoholnog pića "Jagermeistra". Račun je bio oko 800 evra. Kartica je bila odbijena zbog limita, uplela se i policija, pa je Gašpar uhvaćen. Naravno, odmah je dobio otkaz u klubu.

Napad na Ljajića

Britanci su se podsetili i čuvenog napada trenera Delia Rosija na bivšeg srpskog reprezentativca Adema Ljajića. Na utakmici Fiorentina - Novara 2012. godine trener Delio Rosi je izveo Ljajića iz igre već u prvom poluvremenu, srpski fudbaler je prigovorio i aplaudirao treneru na ovom potezu, a Rosi je u momentu eksplodirao. Zaleteo se ka klupi i fizički napao Srbina, saigrači i pomoćni treneri sprečili su opštu tuču na klupi.

Delio Rosi je odmah po završetku utakmice dobio otkaz zbog svog ponašanja na meču.

Otkaz na Fejsu

Još jedan trener sa ovih prostora otpušten je na krajnje bizaran način. Reč je o bivšem treneru Drine iz Zvornika - Vladici Petroviću. On je jedan dan ušao na Fejsbuk i pročitao na zvaničnoj stranici svog kluba da je dobio otkaz i da klub traži novog trenera. On je lajkovao objavu kluba i napisao komentar: "Hvala na obaveštenju".

Krave na terenu

Nekadašnji selektor reprezentacije Etiopije, Ifi Onuora, otpušten je zbog jednog komentara koji se nije dopao ljudima iz Saveza.

Kada je preuzeo reprezentaciju odveli su ga kroz šumu do jednog proplanka, a onda je usledio šok.

"Došli smo do neke čistine i rekli su mi, to je tu, tu trenirate. Pitao sam 'jesam li ja jedini koji ovde vidi stado krava nasred terena'? Morali smo da rasteramo krave pre početka rada. Bilo je krajnje budalasto".

Zbog komentara o kravama bivši napadač Svindona i Hadersfilda je dobio otkaz.

Spavao sa gazdinom ženom

Portugalac Leonardo Žardim oteran je 2013. godine sa klupe Olimpijakosa zbog navodne afere sa suprugom vlasnika kluba Vangelisa Marinakisa.

Žardim je dobio otkaz iako je njegov tim u tom momentu imao 14 poebeda i tri remija i praktično je obezbedio titulu.

Grčki mediji su pisali da je Portugalac imao ljubavnu aferu sa gazdinom ženom i da ga je to koštalo posla. Čak su i isticali da može da bude srećan što se sve završilo samo na šut-karti, s obzirom na to koliko je Marinakis uticajan u Grčkoj.

Kreće plej-of za plasman u Premijer ligu prvom utakmicom Svonsija i Brentforda. Domaćin se „ušunjao“ u plej-of na čudesan način, a Brentford je jedan gol delio od direktne promocije. Zato su gosti favoriti s kvotom 2,40, dok je kec 3,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Svonsi – Brentford.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track