ŠOKANTNO: Bivši šef UKP odavao tajne biznismenu bliskom Velji Nevolji!
Foto: screenshot

davao informacije

ŠOKANTNO: Bivši šef UKP odavao tajne biznismenu bliskom Velji Nevolji!

Crna Hronika -

Ilija Milačić tereti se da je davao informacije tajkunu koji je povezan s klanom uhapšenog Belivuka i visokim policijskim strukturama

Ilija Milačić, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Beograda, koji je uhapšen preksinoć, sumnjiči se za odavanje službene tajne poznatom srpskom biznismenu, saznaje Kurir.

Veze s kriminalom

- Taj biznismen je blizak s kriminalnim klanom nedavno uhapšenog Veljka Belivuka. On je inače povezan i s pojedinim visokopozicioniranim pripadnicima MUP. Hapšenje Milačića i njegove kriminalne veze su veliko iznenađenje, jer je on nekoliko puta nagrađivan i unapređivan i važio je za perspektivnog operativca. Pre nekoliko meseci unapređen je zbog rezultata postignutih u suzbijanju kriminaliteta i rasvetljavanju ubistava - priča izvor Kurira.

Nebojša Stefanović
foto: Instagram

Milačić je bio načelnik Uprave kriminalističke policije za Beograd do novembra 2020, a unapređen je na mesto zamenika načelnika Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove. On je bio i jedan od šefova Odeljenja za posebne akcije, koje je formirala Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP.

- Klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ne bi mogao da funkcioniše da nije bio povezan s visokim policijskim strukturama. Ubrzo nakon hapšenja pripadnika Veljine grupe, privedena su i dva policajca. Oni su prilikom rada na jednom uviđaju pokušali da prikriju pojedine dokaze, ne znajući da je stan u kom su bili ozvučen - podseća naš izvor:

Priznanja Ilija Milačić nekoliko puta dobijao nagrade i unapređenja
Priznanja Ilija Milačić nekoliko puta dobijao nagrade i unapređenjafoto: MUP Srbije

Nastavak akcije

- Veruje se da Milačić i ovi policajci nisu jedini, već da je, kako se sumnja, bilo još umešanih pripadnika MUP, koji su radili za Belivuka i obaveštavali ga preko posrednika kada se spremaju akcije.

Izvor Kurira navodi da je hapšenje Milačića samo nastavak istrage u MUP.

- Prethodnih dana istražitelji su razgovarali s velikim brojem zaposlenih iz policijskih i bezbednosnih struktura, a neki su čak i poligrafski testirani, a morali su da odgovore da li su imali kontakt sa uhapšenom grupom. Pad klana je rezultat višemesečne istrage i gotovo svi kontakti su do sada presretnuti - otkriva izvor Kurira.

Milačić bi trebalo da danas bude saslušan pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

KO JE MILAČIĆ

Kratko bio šef

Ilija Milacic, Ilija Milačić
foto: Instagram

Ilija Milačić na mestu načelnika UKP Beograd zadržao se kratko.

- Policija je za vreme Milačićevog angažmana na mestu načelnika rešila likvidaciju Strahinje Stojanovića, koji je u septembru prošle godine ubijen u eksploziji bombe postavljene pod njegov automobil na Novom Beogradu - kaže izvor Kurira.

POZNANSTVA

Slikao se s glumcem Vukom Kostićem

Ilija Milacic, Ilija Milačić
foto: Instagram

Milačić je na Instagram profil postavio svoju fotografiju s poznatim glumcem Vukom Kostićem. Kurir je juče pokušao da stupi u kontakt s Kostićem, ali on nije odgovarao na naše poruke.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira Foto: screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja