Najnovije vesti

EKSKLUZIVNO! NIKAD VIĐENO PISMO ZORANA ĐINĐIĆA RATKU MLADIĆU! Ovo je čestitka koja veliča generala i Vojsku Republike Srpske!
Foto: FoNet

espreso piše

EKSKLUZIVNO! NIKAD VIĐENO PISMO ZORANA ĐINĐIĆA RATKU MLADIĆU! Ovo je čestitka koja veliča generala i Vojsku Republike Srpske!

Politika

Javnosti uglavnom nije poznato da je tadašnji predsednik DS, Zoran Đinđić 28. juna 1994. godine uputio čestitku generalu Ratku Mladiću u kojoj mu čestita Dan Vojske, ali i veliča njegova dela, eksluzivno saznaje portal Espreso.co.rs.

Sudeći po onome što stoji u čestitki, vidi se da je Zoran Đinđić bio veliki poštovalac generala Ratka Mladića i Vojske koju je on predvodio.

foto: AP

Haški tribunal objavio je juče prvostepenu presudu nekadašnjem vrhovnom komadantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću po optužnici koja ga tereti za "genocid nad muslimanima i druge ratne zločine" i osudio ga na doživotnu kaznu zatvora.

Stav javnosti je po ovom pitanju podeljen, dok ga jedni osuđuju i slažu se sa presudom, drugi smatraju da je ovo isključivo antisrpska presuda. Stavovi političara su takođe različiti, ali i poznati. Ono što nije poznato većem broju ljudi je da je tadašnji predsednik DS, Zoran Đinđić 28. juna 1994. godine uputio čestitku generalu Ratku Mladiću u kojoj mu čestita Dan Vojske, ali i veliča njegova dela.

- Poštovani g. generale, U ime svih članova i Demokratske stranke i u moje lično ime, svim vojnicima, podoficirima, oficirima i Vama lično čestitam Dan Vojske Republike Srpske. Vojska Republike Srpske, nastala u ratu za slobodu je primer kako jedna mala, ali narodna vojska može uspešno sačuvati državu i zaštititi narod. Bez obzira na mirovne pregovore, čiji uspeh svi želimo, nama je potrebna snažna vojska, kako bi druga strana odustala od namere da nastavi rat. Nadam se da će srpski narod, kao i Vojska Republike Srpske već sledeći Vidovdan doćekati u miru. S poštovanjem, dr Zoran Đinđić  

foto: Fonet

Sudeći po onome što stoji u čestitki, vidi se da je Zoran Đinđić bio veliki poštovalac generala Ratka Mladića i Vojske koju je on predvodio. On se složio sa mirovnim pregovorima, ali je bio za snažnu srpsku vojsku kako bi druga strana odustala od namere da nastavi rat. (Kurir.rs/Espreso.co.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV ISPRED KUĆE GDE JE UHAPŠEN RATKO MLADIĆ:niko raspoložen za razgovor

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...