Najnovije vesti

POGORŠANO ZDRAVSTVENO STANJE GENERALA: Mladić je vrlo slab, još više je smršao
Foto: AP

U UTORAK SE RAZMATRA ZAHTEV ZA LEČENJE

POGORŠANO ZDRAVSTVENO STANJE GENERALA: Mladić je vrlo slab, još više je smršao

Politika

Član tima odbrane generala Ratka Mladića Miodrag Stojanović rekao je da očekuje da na statusnoj konferenciji ponovo bude razmotren zahtev Ratka Mladića za adekvatno lečenje u pritvorskoj jedinici i omogućavanje njegovih daljih pregleda i lečenja u Srbiji, odnosno Rusiji.

Stojanović kaže da je to redovna statusna konferencija koja je zakazana za sutra na kojoj očekuje da bude utvrđeno stanje predmeta, kao i da bude ispoštovan rok za izjavljivanje žalbe.

"Nama je predviđeno, posle produženja roka, da do 4. avgusta predamo žalbu i mi smo se pripremili da ispoštujemo navedeni rok", rekao je Stojanović i dodao da su to očekivanja u vezi sa ovom statusnom konferencijom.

Stojanović je podsetio da je pre dve nedelje bio kod generala Mladića u poseti i da je stanje nepromenjeno.

"Ne mogu iznositi detalje u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem, ali ono što će svi videti na statusnoj konferenciji jeste da je on još više smršao, da je vrlo slab", naglasio je Stojanović.

Pred Međunarodnim mehanizmom za krivične sudove sutra će biti održana statusna konferencija u postupku protiv generala Ratka Mladića.

Ona je  zakazan za 15 časova pred sudijom Teodorom Meronom.

General Ratko Mladić nalazi se u pritvoru u Hagu od 2011. godine, a prvostepenom presudom osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

(Kurir.rs/Srna/Foto: AP)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...