Najnovije vesti

SAVETNICA U MSP UHVAĆENA U HOTELU SA ŠKALJARCIMA: Državna starleta Vanja Hadžović saslušana u policiji
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Kurir OTKRIVA

SAVETNICA U MSP UHVAĆENA U HOTELU SA ŠKALJARCIMA: Državna starleta Vanja Hadžović saslušana u policiji

Politika

Nivo... „Državna starleta“ bila u hotelskoj sobi sa četvoricom muškaraca koje je policija 7. februara uhapsila u spektakularnoj akciji u hotelu „Kraun plaza“, ali je tada samo legitimisana i odmah puštena

Vanju Hadžović, bivšu potpredsednicu omladine SPS u Zemunu i nekadašnju savetnicu u Ministarstvu spoljnih poslova, policija je zatekla u sobi u hotelu „Kraun plaza“ kad su uhapšena četvorica muškaraca bliskih škaljarskom klanu, saznaje Kurir.

Kako otkriva izvor iz istrage, jedna od najpoznatijih „državnih starleta“ tada nije uhapšena, ali je legitimisana i puštena.

Mutne radnje... Vanja Hadžović
Mutne radnje... Vanja Hadžovićfoto: Privatna Arhiva

- Starleta je bila u sobi sa četvoricom muškaraca koji su uhapšeni u akciji policije, kad je kod njih pronađen i pištolj. Ona tada nije privedena, ali je legitimisana zajedno s njima, zbog čega je juče bila na informativnom razgovoru u policiji - otkriva izvor Kurira.

Podsetimo, filmsko hapšenje u hotelu dogodilo se 7. februara. Lisice na ruke stavljene su crnogorskim državljanima, navodno bliskim škaljarskom klanu - Nemanji Mišuroviću (35), Miljanu Miliću (27) i Bojanu Ajkoviću (35), kao i Siniši Kačavendi (42) iz Banjaluke.

Uviđaj... Akcija hapšenja u „Kraun plazi“
Uviđaj... Akcija hapšenja u „Kraun plazi“foto: Damir Dervišagić

- Uhapšeni su odranije poznati policiji, a na krovu hotela pronađen je skriveni pištolj. Zbog njihove bliskosti s kotorskim klanom, ali i njihove kriminalne prošlosti proverava se da li su u Beograd doputovali zbog pripreme neke likvidacije - otkrili su izvori iz istrage.

Partijski šef... Ivica Dačić
Partijski šef... Ivica Dačićfoto: EPA

Naš sagovornik otkriva da je poznata starleta delovala isprepadano kad je videla policiju koja upada u hotelsku sobu.

- Ajković i Kačavenda uredno su bili prijavljeni u hotelu kao gosti i stigli su nekoliko dana ranije avionom. Ostala dvojica pridružila su im se te noći u hotelu, do kog su stigli blindiranim BMW i „audijem“. Oni nisu bili registrovani u hotelu. Te noći u sobu je došla i Vanja Hadžović, koja takođe nije bila gost hotela - kaže izvor iz istrage i dodaje da su uhapšeni navodno izjavili da su u Beogradu planirali da ostanu četiri dana.

Zaposlio Hadžovićku u MSP... Ivan Mrkić
Zaposlio Hadžovićku u MSP... Ivan Mrkićfoto: Zorana Jevtić

Inače, Vanja Hadžović u žižu javnosti dospela je 2013, kad je radila kao savetnica u Ministarstvu spoljnih poslova u vreme ministrovanja Ivana Mrkića, koji je bio kadar Tomislava Nikolića. Na internetu su se tada pojavile njene obnažene fotografije, pa je zbog ovog skandala ubrzo otišla iz ministarstva. Mrkić je tada, navodno, tvrdio da je Vanju zaposlio na preporuku funkcionera SPS Branka Ružića.

Hadžićeva je u MSP provela oko devet meseci - od februara do novembra 2013. godine.

Izjava

OBJASNILA VEZU SA ŠKALJARCIMA

Protiv bivše savetnice u Ministarstvu spoljnih poslova, kako naš izvor otkriva, neće biti podneta krivična prijava, ali je ona juče pozvana u policiju da u svojstvu građanina objasni zbog čega je bila u sobi osoba bliskih kotorskom klanu u noći hapšenja. Prema nezvaničnim informacijama, ona je rekla da je došla na piće na poziv prijatelja.

Ko je državna starleta Vanja Hadžović

S MEGATRENDA U DIPLOMATIJU

  • Bila je potpredsednica mladih socijalista u Zemunu
  • Završila je Megatrend
  • U MSP se zaposlila na poziciji mlađeg savetnika
  • Primljena je na Diplomatsku akademiju
  • Internet je pun njenih golišavih fotografija

(Kurir.rs / Foto: Privatna arhiva, Maja Mojsovski Rašević, Zorana Jevtić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...